Syrové bagels bez lepku
Foto: novalim
Promix ALFA je bezgluténová múka, ktorá sa výborne hodí na kysnuté veci. Pečivo, záviny, buchty, knedle a podobne. Je obohatená o minerály z morských Zobraziť celý popisPromix ALFA je bezgluténová múka, ktorá sa výborne hodí na kysnuté veci. Pečivo, záviny, buchty, knedle a podobne. Je obohatená o minerály z morských rias a výborne sa s ňou manuálne pracuje. Ak chcete vyskúšať niečo nové, odporúčame práve tento slaný recept :)
Postup
-
1
Múku nasypeme do väčšej misy. V strede urobíme priehlbinku, rozmrvíme do nej droždie a pridáme cukor. Všetko zalejeme vodou. Prikryjeme utierkou a necháme asi 15 minút kysnúť na teplom mieste, kým sa nám urobí kvások.
- 2
Potom pridáme soľ a cesto dobre vymiesime, aby bolo hladké. Vyklopíme ho na pomúčenú dosku, znova ručne premiesime a sformujeme na 8 rovnakých guliek.
- 3
Do každej urobíme varechou dieru a potom bagels trochu stlačíme na požadovaný tvar.
- 4
Uložíme na plech s papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme kysnúť približne 25-30 minút.
- 5
Bagels najprv varíme vo vriacej vode 3-4 minúty.
- 6
Vyberieme z vody a znova poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme postrúhaným syrom. Vložíme do rúry a pečieme dozlatista na 180-200 °C približne 25 minút.
- 7
Podávame napríklad s jogurtovým dipom.
Tiež syrové pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu