Bezlepkové syrové pečivo
Bezlepkové syrové pečivo

Syrové bagels bez lepku

novalim - fotkanovalim, 14. apríla 2019. Komerčný recept.
Syrové bagels bez lepku
Foto: novalim

Promix ALFA je bezgluténová múka, ktorá sa výborne hodí na kysnuté veci. Pečivo, záviny, buchty, knedle a podobne. Je obohatená o minerály z morských Zobraziť celý popisPromix ALFA je bezgluténová múka, ktorá sa výborne hodí na kysnuté veci. Pečivo, záviny, buchty, knedle a podobne. Je obohatená o minerály z morských rias a výborne sa s ňou manuálne pracuje. Ak chcete vyskúšať niečo nové, odporúčame práve tento slaný recept :)

Suroviny

500 g
400 ml vlažná
0,5 ks
1 ČL
1,5 ČL
1 ks
60 g strúhaný (alebo ementál)




Postup

  1. 1

    Múku nasypeme do väčšej misy. V strede urobíme priehlbinku, rozmrvíme do nej droždie a pridáme cukor. Všetko zalejeme vodou. Prikryjeme utierkou a necháme asi 15 minút kysnúť na teplom mieste, kým sa nám urobí kvások.

  2. 2

    Potom pridáme soľ a cesto dobre vymiesime, aby bolo hladké. Vyklopíme ho na pomúčenú dosku, znova ručne premiesime a sformujeme na 8 rovnakých guliek.

  3. 3

    Do každej urobíme varechou dieru a potom bagels trochu stlačíme na požadovaný tvar.

  4. 4

    Uložíme na plech s papierom na pečenie, opäť prikryjeme a necháme kysnúť približne 25-30 minút.

  5. 5

    Bagels najprv varíme vo vriacej vode 3-4 minúty.

  6. 6

    Vyberieme z vody a znova poukladáme na plech. Potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme postrúhaným syrom. Vložíme do rúry a pečieme dozlatista na 180-200 °C približne 25 minút.

  7. 7

    Podávame napríklad s jogurtovým dipom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia