
Fantastické zapečené cestoviny
Veľmi jednoduché jedlo, ktoré sa hodí na obed aj na večeru. Veď nie vždy musí...

Zapečené bešamelovo-syrové cestoviny
Inšpirácia alebo skôr pripomenutie na rýchle, super jednoduché a veľmi chutné cestoviny :-)

Zapekaný karfiol s bešamelom a so syrom
Pripravte si ľahké a pomerne rýchle jedlo na obed či večeru. Postačí len málo surovín a...

Květák zapečený v sýrovém bešamelu
Květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě povaříme do poloměkka. Rozložíme ho do zapékacích misek,...

Zeleninové lasagne
Očistenú mrkvu, zeler a petržlen nakrájame na kolieska. Zeleninu orestujeme na rozpálenom oleji. Pridáme nakrájané paradajky...

Zapekaná brokolica so šunkou a pizza tyčinkami
Brokolicu nakrájame na menšie ružičky a na chvíľu hodíme do vriacej vody, necháme ju prejsť varom...

Zapečené mäsové guľky
Tento recept nie je presný, pretože som naň šla spôsobom: "čo chladnička dala"...

Hubové lasagne
Lasagne sú veľmi obľúbené skoro všade. U nás doma máme viacero verzií, táto hubová je...

Základná bešamelová omáčka
Naučte sa s nami pripraviť základnú bešamelovú omáčku, ktorú využijete do množstva skvelých receptov....

Vajíčkové fašírky
Fašírky z vajec... divné, však? Tento recept som našla pred rokmi ešte počas štúdia v nejakom časopise. A keďže študenti mali vždy hlboko do vrecka, okamžite bol zrealizovaný....

Zaspomínajte si na dovolenku v Grécku, urobte si musaku
Baklažán, mleté mäso, bešamelová omáčka. To sú tri základné súčasti pokrmu zvaného musaka...

Rybí karbanátky plněné parmazánovým bešamelem
Rybu osolíme a opepříme a na másle opečeme. Vidličkou ji rozmačkáme, přidáme 1 vejce,...

Bezlepkové lasagne
Obľúbený recept som urobila pre bezlepkáčov... Sú vynikajúce, vyskúšajte.

Bezlepkové lasagne s mletým hovädzím mäsom a bešamelom
Talianska špecialita s mletým hovädzím mäsom a bešamelom.

Prívarok z mladej púpavy v bešamelovej omáčke
Variant omáčky s čisto púpavovou zložkou. Naša milovaná babička lady Ann, ju síce používala iba...

Plnené cestoviny na spôsob lasagne
Vyhrala som veľké balenie dutých cestovín vo farbách talianskej trikolóry, plnila som ich klasickými omáčkami ako na lasagne....