
Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....
Salámové mašličky s olivami
Na misu sa počas sviatkov pre ohlásené aj nečakané návštevy dá vyčariť chutné aj veselé pohostenie....

Fliačky s ružičkovým kelom a fazuľovými strukmi
Sú to fliačky so zeleninou a smotanou. Je to lahodné jedlo plné dobrých surovín.
Minipizze z cottage syra
Obľúbený syr cottage sa dá použiť ako základ na výborné malé pizze....
Bezlepkové hot dogy
Z droždia, cukru a časti teplého mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme približne 10 minút vzísť....

Uhorkovo-jablkový šalát
Šaláty sú v letných mesiacoch príjemným jedlom. Zasýtia, dodajú vitamíny a minerály a nezaťažia telo....
Polievka z pečených zemiakov
Hoci pečené zemiaky bežne jeme samotné alebo ich podávame ako prílohu, my sme z nich vyčarovali jemnú krémovú polievku....
Hot dog Monte Cristo
V tomto recepte si pripravíme netradičnú kombináciu sladkej a slanej chuti syru a lekváru v hot dogu...
Pizza vafle
Úžasný nápad ako využiť pizzové cesto inak, než na prípravu klasickej obloženej pizze. Chrumkavé vafle...

Sterilizované párky s fazuľou
Stačí otvoriť pohár, prihriať a večera je hotová. Stačí k tomu len krajec chleba.

Brokolicovo-krupičkové guľôčky
Brokolica je zelenina, ktorá sa dá pripraviť na veľa spôsobov. Jedným z nich sú aj...

Jemná šunková nátierka
Tri roky mladosti na Lanfranconi som vychutnával rôzne nátierky mjr. Hrču...

Zbojnícky šalát
Je to recept pravdepodobne ten naozaj pravý, na šalát, ktorý má rôzne názvy ako Rumcajs, Rumpeľ a Zbojnícky....

Sójová polievka s klobásou
Sója je strukovina plná bielkovín. Dá sa použiť na všetky spôsoby ako ostatné strukoviny. Čo...

Slaná roláda s cviklou a kyslou kapustou
Táto roláda sa u nás teší veľkej obľube. Prídu si na svoje nielen milovníci zeleniny, ale aj "mäsožravci"....

Pečené zemiaky so špargľou a s klobásou
Špargľa v akejkoľvek podobe dodá jedlu šmrnc. Aj keď to budú "len" zemiaky.

Zapečené údené bravčové koleno
Umyté koleno napevno zabalíme do alobalu. A šup do hrnca s vodou. Varíme tak 2...

Lečo s ačokčou
Poznáte ačokču? Krásna ťahavá rastlina, kríženec uhorky a papriky, pochádzajúca z Južnej Ameriky....

Pagáče s údenou slaninou a jarnou cibuľkou
Droždie necháme napučať vo vlažnom mlieku s cukrom. Soľ premiešame s múkou vo veľkej mise, ...

Vianočné stromčeky z toastového chleba
Suroviny sú na 3 stromčeky. Vezmeme plátok toastového chleba, naň dáme plátok syra a plátok...

Sedliacka cuketová baba
Pridávam sem jeden jednoduchý recept, ktorý je dobrý nielen ako ľahký letný obed, ale aj chutná večera....

Ryža s bielou fazuľou
Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami....

Rizoto à la Carbonara
Rizoto Carbonara spája jemnosť ryže s nezameniteľným nádychom chute carbonara, akú poznáte z receptu na cestovinovú omáčku....

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Hríbové chlebíky
Tento recept je taký piatkový na večer, urobený z radosti, že ste našli na prechádzke...
Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...

Slovenská ryža s pečenou zeleninou a klobásou
Vyskúšajte tento chutný recept s obľúbenou slovenskou ryžou od cestovín Ideál, ktorý môžete pripraviť na rodinný...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera