
Tradičný kubánsky ryžový pokrm
Klasický kubánsky recept, rýchly na prípravu a nenáročný na ingrediencie. Na tento recept sa ideálne...

Ryža s klobásou a hubami
Ryža s klobásou a hubami je recept, ktorý spája intenzívne chute a dokonalé textúry a ponúka nezabudnuteľný gastronomický zážitok....

Letný šalát s grilovanými marhuľami
Neortodoxný šalátik, kde všetky prísady spolu dokonale ladia - zaúdené a skaramelizované marhule, slaná šunka,...

Špagetová tekvica zapekaná s párkami
Toto je jeden z ďalších spôsobov ako pripraviť špagetovú tekvicu. Tentokrát zapekanú....

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

Bezlepkové obložené chlebíčky trochu inak
Obložené chlebíčky sú retro pochúťkou, ktorú si mnohí doprajeme nielen na Silvestra....

Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....

Bôbová polievka so špekáčikmi
Prvýkrát som kúpila bôb pred rokmi od súkromného pestovateľa na trhoch. Nechala som sa od neho poučiť, ako ho variť a čo s ním....

Americká a kanadská slanina
Údenie je jedným z najstarších a najvychutnávanejších spôsobov prípravy jedla, ktorý dodáva unikátne arómy a chuť, a to najmä v prípade slaniny....

Hráškovo-syrové placky so šunkou
Výborné ľahké jedlo, ktoré sa dá pripraviť do pol hodinky a príjemne zasýti každého hladoša...

Tortilla de arroz
Jedinečný a unikátny recept, v ktorom sa ryža stáva hlavným protagonistom....

Závin plnený brokolicou
Zmena je život. Aj zmena v príprave jedál môže priniesť záujem o potraviny, ktoré niektorí ľudia veľmi radi nemajú....

Raňajkové (večerové, Valentínske, narodeninové...) srdiečko
Takýto párok je úplne obyčajný, a predsa iný, zaujímavejší a úsmev vytvárajúci na tvári...

Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....