
Paradajková ryža s párkami
Tento recept spája tradičné chute s jednoduchou prípravou....

Zemiakový závin s kyslou kapustou
Zemiakové cesto sa hodí na veľa jedál. Tento závin je u nás veľmi obľúbený a pritom...

Rizoto s pórom
Toto nie je klasické rizoto, ako ho poznáme. Mám ho z vynikajúcej knihy, ktorá je plná nádherných zeleninových receptov....

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Lístková pizza štrúdľa
Rozvaľkané cesto aj s papierom dáme do plechu zodpovedajúcej veľkosti. Cesto natierame kečupom, tatárskou omáčkou...

Zemiaková tortilla s chorizom
Tortilla chutí výborne čerstvá, ale aj na druhý deň studená ako tapas alebo desiata.

Apolenkin cesnekáč so slaninkou
Moja maminka Apolenka zo Slávnického Podhoria nám vždy urobí radosť so svojim "cesnekáčom"...

Kapusta s pečenou krkovičkou a klobásovým crumble
Tradičná chuť slovenskej kapusty v modernej, elegantnej podobe!...

Otcove pečené zemiaky
Otec nikdy nevaril podľa receptov, len podľa nálady a toho, čo mal v chladničke...
Bezlepkové bryndzové halušky
Existuje vôbec nejaký Slovák či Slovenka, ktorý nemiluje bryndzové halušky?...

Pečené zemiakové mini „drob-muffiny“ s bryndzou
Toto jedlo som pripravila ako taký malý experiment - chcela som tradičnú chuť, ale modernejšie podanie....

Krémové rigatoni s hubovou omáčkou a pancettou
Jemná omáčka s čerstvými šampiňónmi, bielym vínom, tymianom a pancettou....

Salámový šalát s kapiou a majonézou
Tento šalát robím vždy, keď mi ostane kúsok salámy a nechce sa mi variť nič teplé....

Kapustnica s údeným a čili
Táto kapustnica má výraznú chuť. Je sýta, hustá a najlepšie chutí po odležaní, keď...
Všetko mäso
Kuracie mäso
Hovädzie mäso
Bravčové mäso
Ryby morské
Ryby z jazera