Zapečený květák s mozzarellou
Květák rozdělíme na růžičky, omyjeme, poklademe do máslem vymazaného pekáčku, mezi květák dáme kusy...
Chutný kotlíkový babguľáš
Na druhom ročníku vo varení babguľášu (fazuľový guláš) v Lučenci r. 2013 pod názvom "Novohradský kotlík" sa...
Gemerské guľky
Prinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti Gemera. Môžem zaručiť že je...
Furmanská fazuľa
Nosievali si ju gazdovia, keď išli na zárobky furmančiť. Takúto fazuľu mali celodenné jedlo...
Slaný zemiakový koláč
Jednoduché zemiaky, pečené zemiaky so syrom, pečené zemiaky inak, sedliacke zemiaky, alebo nebodaj...
Fazuľová polievka na kyslo
Väčšinou robím takýmto spôsobom šošovicu, no aj fazuľa takto pripravená je skvelá. Podávala som s...
Cesnakové kapustovníky z lístkového cesta
Túto sladkosť mám najradšej na fašiangy. Nemôžem toho moc naraz robiť, lebo potom si dám...
Pohánková baba
Prvý krát som to jedol na hodoch u známych. Od vtedy si to robievame, je...
Slovenský rezeň zo zeleru
Nie že by sme nemali na mäsový rezeň. Pri našom priemernom 950 eurovom plate, sme...
Boršč po slovensky
Pravý ukrajinský boršč je nákladný na suroviny aj prípravu, tak som si ho zjednodušila a...
Gazdovská omeleta
Omeleta pre tých, čo cez deň minú veľa energie a potrebujú doplniť kalórie.
Údená slanina alebo mäso
Domáci recept na údenie slaniny, bôčiku, krkovičky alebo iného bravčového mäsa.
Údené v tokajskom
Prichádza zimné obdobie a s ním chuť na sýtejšie jedlo, ktoré trocha prizdobené môže byť podávané...
Sedliacky bryndzovník
Toto je tiež jeden z receptov na bačovu nótu. Základ tvoria tvrdé suché rožky a zvyšok...
Zapečené údené stehná
Jedlo vhodné pri časovej tiesni, lebo je pripravené veľmi rýchlo a pre začínajúce varecháčky pre jeho...
Prekladané zemiaky
Prekladané zemiaky známejšie pod názvom Francúzke zemiaky. Viem, že receptov na toto jedlo je tu...
Vlaština
Viete čo to je? Je to podstate kelová polievka. Ja som sa tento názov dozvedel len...
Domáca fazuľovica
Všetci máme "tie svoje finty" pri varení, tak ja sa chcem podeliť o to moje...
Klobásová bábovka
Viem, že nie každý má rád sladké. Preto dávam k dispozícii recept, ktorý osloví...
Obyčajné údené koleno na kyslej kapuste upečené
Nastal sychravý čas, tak sme upiekli údené koleno na kapuste. Žiadne knedle ani zemiaky...
Pastierska pochúťka
Ešte raz som sa vrátila na Hortobágyszku pustu. Veľmi obľúbené jedlo pastierov stád. Oni ale...
Krúpová polievka s údeným bravčovým kolenom
Takto som potešila doma. Varím rada takéto jedlo. Je všetko v jednom hrnci a výsledok...
Vianočná kapustnica so – sciranku
Už 5. Vianočnú štedrú večeru som pripravoval ako „varešiak“ ale až túto som zistil, že...
Eintopf - národné jedlo Nemecka
Jedny z prvých eintopfov varili v Ríme pre gladiátorov. Aby ušetrili čas, nahádzali do hrnca...
Zapečené brambory s uzeným masem a sýrem
Na oleji zpěníme nasekanou cibuli, přidáme na nudličky nakrájené uzené maso.
Kubo - fazuľová polievka s hubami
Pod týmto menom si pamätám z mladosti polievku, ktorú varievala mamka. Neviem, či si...
Volské oko zapečené v krajci chleba
Velmi jednoduchy sposob, ako si mozme trochu inac pochutnat na touste.
Korhely leves - opilecká polievka - vyprosťovák
"Korhely leves" je madarská sladko-kyslá kapustová polievka z kyslej kapusty, ktorá sa podáva najčastejšie nad ránom...
Moje velikonoční nádivka
Rohlíky nakrájíme, přidáme mléko a promícháme, přidáme žloutky, nakrájené maso a cibulku, koření,...
Bryndzový koláč
V našom videu sa presvedčíte o tom, že bryndza nepatrí iba do halušiek.