Na druhom ročníku vo varení babguľášu (fazuľový guláš) v Lučenci r.2013 pod názvom "Novohradský kotlík" sa stali majstrami okresu kuchári z Podrečian. Z tejto Zobraziť celý popisNa druhom ročníku vo varení babguľášu (fazuľový guláš) v Lučenci r.2013 pod názvom "Novohradský kotlík" sa stali majstrami okresu kuchári z Podrečian. Z tejto akcie pochádza aj recept, ktorý si môžete vyskúšať.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,4 kg |
|
1,4 kg |
|
150 g |
|
5 ks |
|
1 hlavička |
|
1 ks |
|
3 ks |
|
2 ks |
|
2 ks |
|
1/2 |
|
3 ks |
|
0,5 kg |
|
0,3 l |
|
1,5 PL |
|
1 PL |
|
0,5 PL |
|
3 PL |
|
CESTO: | |
1 ks |
|
100 g |
|
3 g |
|
Postup
-
1
Umyté údené koleno spolu s fazuľou a bobkovým listom dáme variť. Keď je koleno uvarené, vyberieme ho a necháme vychladnúť. Po vychladnutí koleno nakrájame na kocky veľké zhruba 1,5 cm. Vývar ochutnáme a ak je príliš slaný - zriedime vodou.
- 2
Z hovädziny pripravíme perkelt podľa vlastnej chuti. Do polomäkkého hovädzieho perkeltu nalejeme vývar z kolena spolu s fazuľou a pridáme nakrájané koleno. Pridáme aj očistenú a umytú zeleninu nakrájanú na kocky.
- 3
Zo smotany, hladkej múky a 5 strúčikov cesnaku si pripravíme "zátrepku". Do misky so zátrepkou pomaly dolievame horúcu zmes z kotlíka, aby sa smotana nezrazila. Po dosiahnutí optimálnej teploty zmes vlejeme do kotlíka.
- 4
Z múky, vajca a soli uhnietime cesto, ktoré nastrúhame do polievky. Po prevarení podľa potreby ochutíme a môžeme servírovať!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu