Foto: izabella929
Jednoduché, ale veľmi chutné. Možno variovať podľa fantázie a chuti.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zemiaky som ošúpala, nakrájala na drobné kocky a uvarila v osolenej vode. Po uvarení som ich scedila popučila, pridala som k nim vajce, mleté čierne korenie, petržlenovú vňať, pokrájanú šunku a všetko som dobre premiešala. Ak sa vám zdá hmota riedka, pridajte do nej strúhanku.
-
2
Zo zemiakovej hmoty som robila valčeky. Obalila som ich v strúhanke.
-
3
Vyprážala v horúcej masti. Nepotrebujú dlhú tepelnú úpravu, lebo zemiaky sú uvarené.
-
4
Hotové som uložila na kuchynský papier.
-
5
Len tak so zeleninovým šalátom pochrumkávať. Prajem vám dobrú chuť.
Diskusia k receptu