Foto: Izabella929
Ešte raz som sa vrátila na Hortobágyszku pustu. Veľmi obľúbené jedlo pastierov stád. Oni ale varia toto jedlo vonku na otvorenom ohni v kotlíku.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
80 g domáca |
|
1 ks |
|
1 hrnček |
|
7 koliesok údená domáca |
|
3 ks |
|
domáce sterilizované |
|
podľa chuti |
|
štipka |
|
štipka |
|
plátok |
|
Postup
-
1
Pripravila som si všetky suroviny.
-
2
Slaninu som dala na panvicu a nechala som ju vytopiť.
-
3
Pridala som k nej cibuľu a opiekla do ružova.
-
4
K cibuli som pridala tarhoňu a opekala som ju za stáleho miešania.
-
5
Pridala som kolieska klobásky. Pridala som soľ, korenie a červenú papriku.
-
6
Pridala som zemiaky aj na malé kocky nakrájanú šunku...
-
7
... a lečo.
-
8
Toľko vody som pridala, aby bolo celé jedlo ponorené vo vode. Dusila som pod pokrievkou. Ešte raz som doliala vodu.
-
9
Hotové jedlo. Pastieri stád používajú hodne do týchto jedál sušené cesto, Je to obdoba nášho cesta na rezance, ale ho sušia vonku počas horúceho leta v celých kusoch ako ho vyvaľkajú. Keď pripravujú toto jedlo, sušené cesto polámu na menšie kusy a opečú ho na cibuli a vyložia bokom, vložia ho opäť do jedla spolu so zemiakmi. Toto sušené cesto pani u ktorej som bývala na Hortobágyi skladovala v plátených vreckách zavesených pod stropom.
-
10
Prajem vám dobrú chuť.
príbehom z Hortobáďskej pusty.
☆♡☆♡☆♡☆♡☆♡
tvoj je obohatený o ďalšie suroviny. Už v tej mojej podobe je to prekvapujúco dobré a podľa teba musí chutiť úplne dokonale. Ukladám a určite vyskúšam.