Gemerské guľky fotorecept
Foto: akeber
Prinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti Gemera. Môžem zaručiť že je to veľmi chutný, hoc sýty pokrm. V našej kuchyni Zobraziť celý popisPrinášam Vám ďalší recept z čias minulých. Pochádza z oblasti Gemera. Môžem zaručiť že je to veľmi chutný, hoc sýty pokrm. V našej kuchyni zakotvil a často ho varím hlavne na oberačky, či záhradné party.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené údené mäso odkostíme a pomelieme na jemno. Cibuľku nakrájame na jemno a popražíme na masti tá nám poslúži na povrch guliek.
-
2
Všetky suroviny dôkladne premiešame. 1 hrnček- 250 ml.
-
3
Z hmoty vyrobíme guľky ktoré obalíme v hrubej múke.
-
4
Guľky dáme do vriacej osolenej vody povariť, varíme pokiaľ nám samé nevyplávajú na povrch.
-
5
Keď sú guľky uvarené polejeme ich smaženou cibuľkou a môžeme konzumovať. Najlepšia príloha je kyslá domáca kapusta a na pitie kyslé mlieko. DOBRÚ CHUŤ!
Si veľmi šikovná gazdinka a kuchárka.Za rcp.pekne ďakujem.