Klobásová bábovka fotorecept
Foto: Anickac
Viem, že nie každý má rád sladké. Preto dávam k dispozícii recept, ktorý osloví tých, ktorí majú radi netradičné kombinácie!
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si všetky ingrediencie, tvrdý syr nastrúhame na hrubo, klobásu nakrájame na malé kúsky, orechy a petržlenovú vňať nasekáme nadrobno a Heru roztopíme.
-
2
Vo veľkej mise zmiešame všetky sypké suroviny - klobásu, tvrdý syr, múku, prášok do pečiva, soľ, petržlenovú vňať a orechy. V druhej miske si vymiešame vajíčka a mlieko, potom to vlejeme do veľkej misy. Zmes polejeme roztopenou Herou a dôkladne premiešame.
-
3
Cesto prenesieme do bábovkovej formy a na vrch poukladáme tenké plátky Hery. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme cca 10 minút pri 200 stupňoch. Potom znížime teplotu na 180 stupňov a pečieme ešte ďalších cca 30-35 minút.
Hera preto, lebo tento recept autorka prihlásila do Veľkonočnej súťaže s Herou, ktorej podmienkou je použitie Hery v recepte:
varecha.pravda.sk/sutaze/velkonocna-sutaz-s-herou-pecte-b...