Bravčové na panvici ako čína
Umyté mäsko, na kocky nakrájané a zmiešané s korením na čínu restujeme na troške oleja, na5 min....
Ostrokyslá
Recept som našla na internete od milovníka ázijskej kuchyne. Upravila som ho a vznikla výborná čínska...
Čerešňovo-makový koláč
Milujem čerešne , milujem mak ... čo viac dodať . Tento recept vznikol ako...
Kakaové rezy z jedného vajca
Jednoduché, lacné, málo pracné výborné rezy z kakaovo-lekvárového cesta. nie je nutné plniť lekvárom, ...
Cestoviny s hubami
Včera sme boli na huby, nič moc, ale aspoň čosi a dosť lievika trubkovitého aj...
Cigánske ražniči
Pridávam svoju verziu "ražniči". Je zvláštne tým, že suroviny sú napichovane na dva špilky čím sa zlepšuje...
Banánovo-mandarínkové rezy
Na tento víkend som upiekla bánánovo-mandarinkové rezy. inšpirovali ma k tomu mini mandarinky, ktoré...
Citronový krém s mascarpone
Citrony řádně omyjeme a osušíme, škrabkou si připravíme proužky z kůry na ozdobu. Citrony vymačkáme...
Huspenina teraz aj s údeným mäsom
U nás veľmi obľúbená huspenina a robím ju len s čerstvého mäsa, teraz som pridala aj...
Zemiaková kuľaša so slaninkou
Tento chutný zemiakový recept pre vás pripravil Vladimír Pitoňák, šéfkuchár reštaurácie hotela Klar v Liptovskom Mikuláši....
Vegánska čokoládová a banánová zmrzlina
Výborná zmrzlina bez použitia živočíšnych zložiek:) Pochutná si na nej každý, domáca zmrzka je o niečom...
Domáca pizza
Tento recept používame veľmi dlho- už niekoľko rokov, robí ho výlučne môj brat, ...
Grilovaný oštiepok
Pološtiepky jemne pokvapkáme olivovým olejom, zabalíme do alobalu a krátko grilujeme. Stačí, keď sa...
Risotto s pestom a hráškom
Ďalšie výborné risotto do zbierky. Krásne zelené a voňavé. Ak máte ryžu na risotto, ...
Cviklovo-bryndzová nátierka
Vynikajúca a zdravá nátierka z bryndze a červenej repy má krásnu ružovú farbu a je prudko chutná...
Cibuľový koláč
Prezerala som si recepty - výstrižky z novín , kde som našla cibuľový koláč ...
Silvestrovské mini pizze
Inšpirovala ma Vrbka za čo jej ďakujem. Použil som aj jej cesto len som ho viacej...
Černoškine prsia
Tento koláčik sa ku mne dostal od kolegynky, trošku som obmenila korpus a zožala som s...
Špargľový krém
Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom...
Bulgur pilavı - krúpové rizoto
Možností na krúpové rizoto je naozaj neúrekom ;-) stačí len použiť našu fantáziu...
Bezlepkoví Brumkovia podľa Miriam Kalisovej
Moderátorka Miriam Kalisová pripraví perníkových bezlepkových medvedíkov.
Mandľová bábovka
Jednoduchá , ale chutná.
Špagety frutti di mare
Na oleji si osmažíme na kolieska nakrájanú cibuľku a nadrobno nakrájaný cesnak. Do zlatova. Potom...
Kura Tandoori z pandžábsko-slovenskej kuchyne
Tandoor je názov okrúhlej piecky, kde teplota dosahovala až cez 400 stupňov a pôvodne sa v...
Sviečková na smotane
Po viacerích pokusoch a receptoch som ostal pri veľmi jednoduchom a chuťovo výbornom recepte ktorý pochádza z...
Pochúťka z bravčových kolien
Je to niečo na takúto náročnú zimu, aby ste vládali odpratovať sneh. Najlepšie je...
Šampiňónová omáčka so špaldovými haluškami
S dcérou šampiňóny zbožňujeme na akýkoľvek spôsob a tentokrát som mala chuť na omáčku s haluškami...
Bravčový zabíjačkový „zajac“
Sviečkovú opláchneme a osušíme, dlhým nožom v nej urobíme dieru po celej dĺžke. Mleté mäso...