Krupicový puding

ailuj82 - fotkaailuj82, 23. decembra 2010
Krupicový puding
Foto: ailuj82

Je to recept K. Farkašovej.

4
porcie
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 l
150 ml
6 PL
50 g
1 hrsť
1 hrsť, posekané/orechy
na poliatie




Postup

  1. 1

    Do hrnca nalejeme mlieko, zapneme sporák, pridáme cukor, a za stáleho miešania prisypeme krupicu. Keď kaša začne vrieť, pridáme maslo, hrozienka a mandle/orechy. Povaríme asi 5-10 minút.

  2. 2

    Kašu nalejeme do sklených mištičiek vypláchnutých studenou vodou a necháme vychladnúť. Stuhnutý puding vyklopíme na tanierik, polejeme sirupom a môžeme servírovať.

Diskusia k receptu

13juli
ake fajnove a jednoduche , a ja lubim aj studenu krupicu a takto to bude chutnejšie ukladam kk
sovka62
Ja ho robím aj s vajcami, žĺtka zamiešam do mlieka a z bielkov a cukru ušľahám sneh, ktorý vmiešam do horúcej kaše. Krásne to naskočí a veľmi dobre drží tvar, takže ho horúci vlejem do bábovkovej formy a potom sa dá studený bez problémov krájať.
evanaaa
Ailuj, to je " krupicové flameri ", podobne sa robí aj ryžové ( nie nákyp ), je to taká rýchla a dobrá pochúťka. Ale aj Sovkina verzia môže byť dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia