Foto: akeber
Zákusok na oslavu. Skombinovala som z viacero receptov a podaril sa.
príprava
Suroviny
Cesto: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
125 g |
|
1 bal |
|
3 PL |
|
6 PL |
|
Plnka mandľová: | |
4 dl |
|
120 g |
|
40 g |
|
2 ks |
|
150 g |
|
250 g |
|
Smotanová želatína: | |
3 ks |
|
3 - 5 PL (podľa chuti) |
|
1 bal (10 g) |
|
Postup
-
1
Postup: Bielka oddelíme od žĺtok. Vyšľaháme do tuha (bielka). Postupne pridávame žĺtka, maslo, po lyžičkách múku zmiešanú s práškom na pečenie a nakoniec vmiešame vareškou kakao. Vylejeme cesto na plech (vymastený a vysypaný múkou alebo papier na pečenie). Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 170 C. Plech- 25 cm x 37 cm .
-
2
Plnka: Kryštálový cukor, maizenu a žĺtok rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme dole.
-
3
Maslo ponecháme zmäknúť a vyšľaháme ho šľahačom postupne po lyžičkách pridávame mandle a puding. Dobre premiešame.
-
4
Krém natrieme na cesto.
-
5
Smotany vyšľaháme do tuha. Postupne pridáme práškový cukor. A nakoniec vmiešame želatínu (postup podľa návodu na obale). Nanesieme na vrch plnky a necháme v chlade stuhnúť . Veľkosť plechu je 38 cm x 25 cm.
-
6
DOBRÚ CHUŤ !
Diskusia k receptu