Foto: nikola166
Voňavé, krehké venčeky :) Dnes sme mali chuť na niečo nekrémové :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1/2 balenia |
|
250 g |
|
štipka |
|
štipka |
|
|
|
1 ks |
|
120 g |
|
1 PL kopcová |
|
Cukrová poleva: | |
100 g |
|
|
|
Okrem toho: | |
na posypanie |
|
Postup
-
1
Zo surovín vypracujeme tuhé cesto. Zabalíme do fólie a dáme do chladničky asi na dve hodiny.
-
2
Po vychladení cesto rozvaľkáme na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme kolieska s dierkou ( mali by byť väčšie dierky ) . Kolieska poukladáme na plech a pečieme pri teplote 180 °C do zlata asi 10-15 minút.
-
3
Pripravíme si cukrovú polevu: preosejeme cukor a prilejeme prevarenú vychladnutú vodu. Miešame do hladka a riedime vodou na hustotu masy tak, aby sa nám pri prejdení vareškou robila cestička. Polevou si potrieme jednotlivé venčeky.
-
4
Posypeme orechmi a necháme stuhnúť.
-
5
No a môžeme podávať. Nám chutia :) Kto nechce, nemusí dávať cukrovú polevu a orechy, stačí aj práškový cukor.
@ancicka : áno, už vianočné :) skúšam a ktoré sa vydaria a chutia, tak odložím na vianoce - snáď vydržia :P :)