Kvasený bezlepkový chlieb
Foto: mirkajan
Nie je to preklep v názve, nejde o chlieb, na prípravu ktorého potrebujete kvások, takže nie je kváskový. Skúšala som už piecť aj kváskové Zobraziť celý popisNie je to preklep v názve, nejde o chlieb, na prípravu ktorého potrebujete kvások, takže nie je kváskový. Skúšala som už piecť aj kváskové chleby (bezlepkové aj klasické), ale akosi nezvládam ten časový menežment pečenia s kváskom, čiže tento chlieb je pre mňa ideálny, lebo nie je náročný na plánovanie.
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do misy a cca 10 minút miešame, cesto bude mať konzistenciu asi ako na trenú bábovku, možno trochu redšie. Po vymiešaní misu prikryjeme potravinovou fóliou a necháme pri izbovej teplote stáť 24 hodín.
- 2
Po 24 hod. si rúru vyhrejeme na 230 °C, pri zohrievaní necháme zohriať aj nádobu s vrchnákom, v ktorej budeme chlieb piecť (jenská misa, pekáč, ja som mala 2 rovnaké teflónové chlebíkové formy).
- 3
Po zohriatí rúry nádobu na pečenie vyberieme a preložíme do nej cesto (ja som vystlala formu aj papierom na pečenie). Prikryjeme vrchnákom a dáme piecť na 60 min pri 230 °C. Po hodine chlieb odokryjeme, znížime teplotu na 200 °C a pečieme ešte odokryté 20 minút.
- 4
Po upečení chlieb vyberieme z formy, odstránime papier na pečenie a necháme vychladnúť na mriežke. Z obyčajnej múky som ho neskúšala, ale plánujem to vyskúšať pre staršiu dcéru, predpokladám, že výsledok nijako neovplyvní, že múka nebude bezlepková.
Tiež bezlepkový chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Prosím, akú bezlepkovú chlebovú múku si použila? Ďakujem.
shop.bauckhof.de/glutenfrei/bio-mehl-mix-fuer-brot-glute...