700 gr
porcií
porcií
Postup
-
1
5 litrou mlieka,syridlo,teplomer mlieko nzahrejeme na 45 stupnou-pridáme syridlo-pol malej lyžičky- necháme 45 minút zrážať-syrnicu ak zhustne prekrojíme dame do handry,najlepšie platenej,aby ztiekla ..srvátka ...a necháme odkvapkať na noc...
- 2
vyformovany syr nakrájame a naložíme do nálevu 3 pol.lyzice soli a LITER vody....v náleve vydrži asi tyžden-srvátku prejdeme este raz pomalim varom ,mozme osladiť-no nemusíme a možme piť----
- 3
Podporuje - vlnenie čriev a tvorbu črevnej mikroflóry a tým prirodzene upravuje metabolizmus. Obmedzuje zápaly žalúdka a čriev, znižuje cholesterol, Vďaka vápniku napomáha stavbe kostí. Podporuje správnu funkciu ľadvín a s tým spojený čistý vzhľad pokožky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.maclab.sk/clanky/vyroba-syra.php...