Smažený kapr na česneku
Někdy se zdá, že kapří maso je možno upravit s čímkoliv a pořád to bude jedlé....
Alaca çorba - Turecká hŕstková polievka
Čo už v týchto dňoch poteší viac ako tanier hustej horúcej polievky? Zeleniny niet (tá čo je...
Ovocný mix-sypaný koláč
Recept mám z rakúskeho časopisu. Veľmi som ho uvítala, lebo na záhrade máme veľa bobuľového...
Pide / Turecká pizza
Zopar ich tu sice je, ale pridam sem pre inspiraciu aj tu svoju :-)
Rýchla zapekaná čakanka
Prihadzujem jednu rýchlovečku v štýle "čo dom dal" a "neboj sa tej čakanky furt" :D Nemala som...
Slivkový koláč so škoricovou posýpkou
Obdobie dozrievania sliviek práve vrcholí a preto som sa rozhodla upiecť niečo práve z tohto sladučkého a...
Segedínsky šalát
Uvarenú fazuľu precedíme, dáme do misy, zalejeme nálevom z niekoľkých PL vody, cukru, ...
Chmeli Suneli - doma vyrobená koreniaca zmes
Chmeli Suneli je koreniaca zmes, zložená z rôznych byliniek a korenia. Používa sa na korenenie...
Nadýchané pečivko - zázvorníky
Tento recept mam od mojej maminy a bez zazvornikov si neviem predstavit ziadne sviatky.
Veľkonočná mrkvová torta
Veľká Noc sa blíži a ja ponúkam túto tortu ako inšpiráciu. Ak si ale odmyslíte výzdobu,...
Pečený zubáč so zemiakmi „hasselback“ zo Švédska
Rúru predhrejeme na 220 °C. Zemiaky priečne narežeme na plátky, ale neprerežeme ich úplne, aby...
Kokosové rezy s čoko šľahačkou
Tento zákusok som poskladala z viacerých receptov a urobila som podľa svojho vkusu a chuti.
Kuracie fašírky s maslovou tekvicou a batátmi
Tento recept mám od priateľky. Je to ľahko stráviteľná fašírka. Robil som to dnes na...
Moje nové obľúbené cesto na pizzu s domácou omáčkou
1 šalka=2, 5 dcl Cesto vymiesime a nechame 2 hodiny kysnut....
Mrkvový džús so sirupom
Na Veľkonočné sviatky krásnou farbou na stole urobí radosť smädným malým ale aj veľkým kupačom. Minula...
Cícerové rizoto
Deň pred prípravou dáme odstáť do nádoby s vodou cca na 12 hodín cícer. Na druhý...
Hovädzie s horčicovou a paradajkovou omáčkou
Dnes sme mali na obed hovädzinku. Priateľ s horčicovou a ja s paradajkovou omáčkou. Knedla...
Toum - cesnakový krém z Libanonu
Tento cesnakový krém som prvýkrát ochutnala, keď nám ho priniesli naši priatelia z Libanonu. Všetci...
Chrbát z daniela v medovo- -tymianovej kruste
Chrbát z daniela, asi 150 g v kuse osolíme, okoreníme a obalíme v kruste z...
Srnčie ragú s gnochii
Je to dobrota ktorú máme veľmi radi, tak sa chcem s Vami podeliť o gurmánsky zážitok....
Rezy s najchutnejšou kombináciou orechov a višní
Zákusok pozostáva z orechových plátov s višňami a mimoriadne jemného krému s voňavým vaječným likérom.
Hodolanská omáčka
Při mé nedávné návštěvě Olomouce kde jsem vyrostla, se mi vybavily vzpomínky na dětství a také na jídlo, které nám vařila maminka s babičkou....
Plnené cuketové lodičky na taliansky spôsob
Tento recept som našla na jednej talianskej stránke, vyskúšala som a je to mňamka, tak...
Šošovica ako hlavné jedlo
Hovori sa, ze krasa nie je vsetko... Tato sosovica nie je na pohlad moc pritazliva, ...
Bezlepkový chlieb s jogurtom
V 150 ml vlažnej vody rozmiešame med a droždie. Necháme cca 15 minút postáť.