Babičkine orechové halušky s vanilkovým krémom

Ladislav Fodor
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010
Babičkine orechové halušky s vanilkovým krémom
Foto: Pravda - Ivan Majerský

Suroviny

200 g
Vanilkový krém:
3 ks
3 ks
12 dkg
1 PL
3 dl
 štipka
1,5 dl
Halušky:
6 ks
6 pl
6 pl




Postup

  1. 1

    Krém: Našľaháme žĺtky s celými vajcami, pridáme cukor a múku. Prilejeme mlieko, pridáme štipku vanilky a nad parou zahustíme. Keď je krém hotový, nalejeme ho do porcelánovej misy, miešame, kým nevychladne. Potom ku krému ešte primiešame 1,5 dl šľahačky.

  2. 2

    Halušky: žĺtky pomiešame so smotanou, múkou a pomaly ešte pridáme vyšľahané bielky. Do mlieka pridáme cukor a vanilku, nahrejeme a uvaríme v ňom halušky. Dbajme, aby halušky nestratili formu. Hotové halušky precedíme, necháme odkvapkať a nasypeme ich do sklenenej misy.

  3. 3

    Nasleduje ukladanie vrstiev – jedna vrstva halušiek, potom dáme mleté orechy pomiešané s cukrom a na to broskyňový lekvár, potom zase halušky a tak ďalej. Navrstvíme ich do tvaru kužeľa a polejeme vychladeným vanilkovým či čokoládovým krémom. Necháme odstáť 1 hodinu.

Diskusia k receptu

kuchticka
Toto je tak velmi lakavy a hriesny recept, ze to musim rychlo dat prec. Tych kalorii a cholesterolu!!! Ale ked sa raz rozhonem hresit, spravim tuto maskrtu a budem spominat na vas v redakcii pri pochutnavke.
jozka2
Tak toto musi byt hriesne dobre,asi si ich skusim spravit.