Babičkine orechové halušky s vanilkovým krémom
šéfkuchár Wellness Hotela Orchidea vo Veľkom Mederi, 22. januára 2010
Foto: Pravda - Ivan Majerský
Postup
-
1
Krém: Našľaháme žĺtky s celými vajcami, pridáme cukor a múku. Prilejeme mlieko, pridáme štipku vanilky a nad parou zahustíme. Keď je krém hotový, nalejeme ho do porcelánovej misy, miešame, kým nevychladne. Potom ku krému ešte primiešame 1,5 dl šľahačky.
- 2
Halušky: žĺtky pomiešame so smotanou, múkou a pomaly ešte pridáme vyšľahané bielky. Do mlieka pridáme cukor a vanilku, nahrejeme a uvaríme v ňom halušky. Dbajme, aby halušky nestratili formu. Hotové halušky precedíme, necháme odkvapkať a nasypeme ich do sklenenej misy.
- 3
Nasleduje ukladanie vrstiev – jedna vrstva halušiek, potom dáme mleté orechy pomiešané s cukrom a na to broskyňový lekvár, potom zase halušky a tak ďalej. Navrstvíme ich do tvaru kužeľa a polejeme vychladeným vanilkovým či čokoládovým krémom. Necháme odstáť 1 hodinu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu