Zdravá nátierka (šalát)

mirian4 - fotkamirian4, 1. marca 2014
Zdravá nátierka (šalát)
Foto: mirian4

Aj napriek tomu, že by mala byť ešte zima podľa kalendára, vonku už citeľne začína vládnuť JAR a s ňou by sme sa mohli trošku odľahčiť aj my :-). Tejto pomazánky alebo šalátu je veľa, takže je vhodná pre veľkých papkáčov alebo aj na rodinné oslavy a posedenia s priateľmi. Môžete robiť aj z polovičnej dávky. Na obrázku je z celej dávky.

20 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2 ks
400 g
200 g
4 ks
1 PL
1 ks
1 PL
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pór nakrájame na jemno, mrkvu nastrúhame na jemno, mäkkú kuraciu salámu nastrúhame na veľkých slzách, tvrdý syr nastrúhame na veľkých slzách aj vajíčka na tvrdo nastrúhame na veľkých slzách, pridáme horčicu, olivový olej, veľký biely nesladený jogurt a soľ podľa chuti. Všetko zamiešame a odložíme do chladu na noc. Na druhý a tretí deň je najlepší ale kto nevydrží môže ho papať už po zamiešaní ;-) Tohto jedla je veľa a je prakvapivo sýty :-).

  2. 2

    Podávame s tmavým pečivom ale dá sa jesť aj bez prílohy. Dobrú chuť !!!

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
mne sa to páči...a že je tam kuracia saláma to nevadí všade je nejaký "bordel" to by sme nemohli nič jesť ....robila som v potravinárstve dosť dlho ;-) díky za recept uložený
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
@mirian4 veľmi lákavý recept a pekne opisany ,zdravý.Nepozeraj na zlé názory:-) predsa každý nie je hodný aby ste sa rozčúlili.:-)Váš šalát som si urobila na večer a poly už aj zjedla,je výborný,ale ja nedala salam,lebo nemala som v chladničke.
to nebola kritika tvojho jedla, ale tej salamy, keby sa dala nejaka kvalitna sunka, mohlo by to byt celkom dobre, chcela som ta upozornit na to, lebo nie kazdy vie, z coho sa taketo produkty vyrabaju, ak mas zaujem o info, iste si najdes na nete
Idem ju spraviť na sobotu ako doplnok dobrôt na studeno. Máme totiž žúr. :) Podľa ingrediencíí bude určite fajnová, hlavne ten pór ma zaujal, už som aj zabudla, aký je nasurovo fajnový. Teda, nie že by nebol dobrý varený, používam ho často, len som ho akosi zabudla používať na surovo
Mne sa vidí tento recept fajný...aj keď ja nemôžem klasické tvrdé syry a ani naše "slovenské salámy" so zdravotných dôvodov :-( ...vynahradím si to niečím iným ale určite vyskúšam skombinovať zbytok tvojich surovín... no a čo sa týka negativizmu na tejto stránke... Ja by som napísala len toľko že zdravá strava je finančne náročná ! A aj to nie všetka akože BIO a zdravá strava je v skutočnosti 100%. Priemerný slovák si nemôže dovoliť nakupovať všetko zdravé. Potravinové reťazce sú v dnešnej dobe len vymetanie mozgov na ľudí... kuracia saláma ...už veľmi dlho sa výrobky podobného typu nerovnajú k tým čo boli kedysi ! @afataga a čo je podľa teba kvalitná šunka ? :-) ... takú dostaneš niekde v predražených marketoch alebo kúsok za hranicami v Rakúsku ! Lenže 100 g stojí toľko čo 500g kuracej salámy.... každý varí z toho čo má doma a na čo má...a takúto nátierku ak spravím pre návštevu k tomu topinky tak si myslím že im bude jedno či je tam kuracia saláma alebo šunka. @mirian4 ..super nápad na recept...:-)
aký si zlatý @mirdulis :-) ... "ťapku" hľadaj vo forme žltého pdlhovastého políčka vpravo, s nápisom "pridaj do svojej kuchárskej knihy" Zatiaľ máš KK neroztriedenú, môžeš si ju editovať a vytvárať kategórie receptov

Pridaj komentár k receptu: