Foto: maxinka
Pre milovníkov čokolády. Sú to zlepované keksíky v tvare piškóty s čokoládou v ceste aj plnke, obohatené čokoládovým likérom.
Postup
-
1
Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Pridáme k nej žĺtky, likér, múku, orechy, cukor a Heru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade - ale nie v chladničke!
- 2
Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme vykrajovačkou v tvare piškótky a ukladáme na plech s papierom. Pri pečení treba dávať pozor aby sa nepripálili.
- 3
Plnka: Čokoládu rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Necháme takmer vychladnúť. Potom pridáme maslo, cukor, likér a vyšľaháme. Plnkou spájame jazýčky.
- 4
Namáčame v čokoládovej poleve, ozdobíme podľa fantázie. Piekla som ich na sviatky, odmäkli pri izbovej teplote. Z tejto dávky je ich veľa.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
nebol čas, až teraz som sa k tomu dostala
vykrajovačku som si kúpila na
www.google.sk/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&am...
majú tam dve veľkosti kúpila som tú väčšiu
Já jen srandovala, vždyť už mě znáš, ne?! Krásný večer všem!
Som rada že sa Vám podarili a receptík sa páči. Prajem krásne Vianoce.