Likérové jazýčky

maxinka - fotkamaxinka, 8. mája 2016
Likérové jazýčky
Foto: maxinka

Pre milovníkov čokolády. Sú to zlepované keksíky v tvare piškóty s čokoládou v ceste aj plnke, obohatené čokoládovým likérom.

Suroviny

Cesto:
150 g
3 ks
6 PL
450 g
300 g
150 g
90 g
Plnka:
250 g
100 g
3 PL
150 g




Postup

  1. 1

    Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu, ktorú necháme mierne vychladnúť. Pridáme k nej žĺtky, likér, múku, orechy, cukor a Heru. Vypracujeme cesto, ktoré necháme aspoň hodinu odpočívať v chlade - ale nie v chladničke!

  2. 2

    Potom ho rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm, vykrajujeme vykrajovačkou v tvare piškótky a ukladáme na plech s papierom. Pri pečení treba dávať pozor aby sa nepripálili.

  3. 3

    Plnka: Čokoládu rozpustíme nad parou vo vodnom kúpeli. Necháme takmer vychladnúť. Potom pridáme maslo, cukor, likér a vyšľaháme. Plnkou spájame jazýčky.

  4. 4

    Namáčame v čokoládovej poleve, ozdobíme podľa fantázie. Piekla som ich na sviatky, odmäkli pri izbovej teplote. Z tejto dávky je ich veľa.

    Likérové jazýčky - obrázok 4

Diskusia k receptu

haji
Achjo, jazýčky a ke všemu likérové, krásné, voňavé, hned bych si dala. Jsi moc šikovná a ještě k tomu šibalka - sušíš recept od svátků a teď nám ze zálohy děláš chutě!! Díky za receptík!!
kukulienka71
Si veľmi šikovná, recept si ukladám, aj keď nemám takú formičku, ono to bude aj tak výborné. 5*
haji
@Maxinka (8.5.2016 10:12)
Já jen srandovala, vždyť už mě znáš, ne?! Krásný večer všem!
maxinka
@Morenajea (22.12.2016 08:10)

Som rada že sa Vám podarili a receptík sa páči. Prajem krásne Vianoce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia