Zatočená torta
Foto: droetker
Komerčný recept
príprava
na 200/180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
6 ks |
|
70 g alebo trstinový cukor |
|
1 bal. |
|
180 g alebo hladká |
|
1 ČL |
|
6 ks |
|
70 g |
|
Na potretie: | |
trocha |
|
Na náplň: | |
250 ml |
|
1 PL |
|
300 g |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
100 ml |
|
Na ozdobenie: | |
1 bal. |
|
150 ml |
|
1/2 bal. |
|
Ešte potrebujeme: | |
priem. 26 cm |
|
(30 x 40 cm) |
|
|
Postup
-
1
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Múku zmiešame s kypriacim práškom a zamiešame do peny. Nakoniec zľahka ručne vmiešame bielky vyšľahané elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni s cukrom dotuha. Jednu tretinu cesta rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie do tvaru kruhu s priemerom 26 cm. Zostávajúce dve tretiny cesta rovnomerne rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a oboje postupne vložíme do predhriatej rúry a pečieme.<br /> <br /> Elektrická rúra: - 200 °C<br /> Teplovzdušná rúra: - 180 °C<br /> Plynová rúra: - stupeň 4<br /> <br /> <b>Čas pečenia: asi 12 minút každý korpus</b><br />
- 2
Upečené korpusy vyklopíme na papier na pečenie posypaný cukrom. Papier na spodnej strane zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Koliesko aj plát cesta potrieme džemom.
- 3
Na prípravu náplne vyšľaháme smotanu na šľahanie s práškovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame jablčný pretlak a rum. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a vmiešame do jablčnej zmesi.
- 4
Náplň rovnomerne nanesieme na plát cesta. Po stuhnutí náplne nakrájame na prúžky široké 5 cm. Z jedného prúžku zvinieme slimáka a umiestnime ho do stredu upečeného guľatého korpusu. Zostávajúce prúžky postupne ovinieme okolo slimáka, kým sa nedostaneme k okraju. Okolo upevníme okraj tortovej formy a na ½ hodiny uložíme do chladničky.
- 5
Na ozdobenie vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni šľahačku podľa návodu na obale. Tortu uvoľníme z formy a povrch i okraje potrieme. Polevu rozpustíme podľa návodu na obale a tortu ľubovoľne ozdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Krásne foto, láka OKO aj chuť :-)
Ďakujem za odpoveď:-)
Je to naozaj efektná torta.