Huby naložené v soli

lucero - fotkalucero, 1. marca 2013
Huby naložené v soli
Foto: lucero

Suroviny

1 kg
20 dkg




Postup

  1. 1

    Huby (hlivy,podpinky) si naprv očistíme,porežeme a dame obvariť do osolenej vody.

  2. 2

    Po obvarení ich dôkladne premyjeme, scedíme a necháme odkvapkať.

  3. 3

    Po odkvapkani si huby odvažime. Na každé kilo húb pridáme 20 dkg soli. Dôkladne premiešame a necháme v nádobe odstáť aspoň deň. Občas premiešame.

  4. 4

    Potom naložíme do fliaš,uzatvoríme a odložíme do pivnice.

  5. 5

    Pred použitím je potrebné huby dôkladne premyť v studenej vode aj niekoľko krát aby neboli slané.

Diskusia k receptu

varechovna
dakujem za recept tiež chodievame s priatelom na huby a každoročne len sušíme,raz som skúšala zavariť a takisto vyskúšam podľa vášho receptu naložiť ich do soli :-D
afataga
no nic v zlom, ale myslim ze je trochu od veci teraz davat takyto rcp, ja uz huby pred zavaranim nevarim, lebo vlastne vsetku hubovu chut vylejem s vodou
mracik9
Moja svokra to robila asi pred 50 rokmi bez varenia,očistila a po vrstvách zasypala soľou.
angast
@ mracik9
áno prosím. Nevieš, prosím ťa, prečo tu všetci blbnú a nedbajú na ročné obdobia? Žihlavová praženica, zavárané hríby, zelenina, uhorky . Dvanásti
mesiačikovia si trhajú vlasy z varechárov. Dnes je asi predčasný 1. apríl




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia