Foto: lucero
Postup
-
1
Huby (hlivy,podpinky) si naprv očistíme,porežeme a dame obvariť do osolenej vody.
- 2
Po obvarení ich dôkladne premyjeme, scedíme a necháme odkvapkať.
- 3
Po odkvapkani si huby odvažime. Na každé kilo húb pridáme 20 dkg soli. Dôkladne premiešame a necháme v nádobe odstáť aspoň deň. Občas premiešame.
- 4
Potom naložíme do fliaš,uzatvoríme a odložíme do pivnice.
- 5
Pred použitím je potrebné huby dôkladne premyť v studenej vode aj niekoľko krát aby neboli slané.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a vydržali ti doteraz ???
mozno aj viac, nemam odskusane, lebo mi vzdy zmiznu zo spajze :-)
áno prosím. Nevieš, prosím ťa, prečo tu všetci blbnú a nedbajú na ročné obdobia? Žihlavová praženica, zavárané hríby, zelenina, uhorky . Dvanásti
mesiačikovia si trhajú vlasy z varechárov. Dnes je asi predčasný 1. apríl