Tento jednoduchý recept som si upravila podľa potreby a pšeničnú múku vždy nahrádzam špaldovou. Namiesto váhy som použila 2,5 dcl hrnček.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 2 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 6 ks - veľké | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 5 ks | 
                                                             | 
                                                    
| pol hrnček - sekané | 
                                                             | 
                                                    
| 1,5 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 hrnček | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čajová lyžička | 
                                                             | 
                                                    
| 1 čajová lyžička | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku, posekané orechy, čokoládu, sódu, škoricu a nahrubo postrúhané jablká. Na cesto si pripravte väčšiu nádobu, bude ho dosť :-)
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Bielka vyšľaháme a nakoniec opatrne pridáme do zmesy. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného vyššieho pekáča. Pečieme 35 - 40 min. v rúre vyhriatej na 180 st.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Koláč môžete v závere potrieť marhuľovým lekvárom a posypať hroznovým cukrom (používam namiesto práškového) Ja ho ničím nezdokonaľujem, len pre foto som ho pocukrovala. :-)
 

                                                    
                                                    




 


Vynikajúce jablčníky, ak sú jablká sladké, sa dajú napiecť bez cukru! Stačí balíček škoricového a vanilínového.