Jablkovo-špaldový koláčik

paploska - fotkapaploska, 5. novembra 2012
Jablkovo-špaldový koláčik
Foto: paploska

Tento jednoduchý recept som si upravila podľa potreby a pšeničnú múku vždy nahrádzam špaldovou. Namiesto váhy som použila 2,5 dcl hrnček.

40
porcií
25 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnček
6 ks - veľké
100 g
5 ks
pol hrnček - sekané
1,5 hrnček
1 hrnček
1 čajová lyžička
1 čajová lyžička




Postup

  1. 1

    Žĺtka oddelíme od bielkov a vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku, posekané orechy, čokoládu, sódu, škoricu a nahrubo postrúhané jablká. Na cesto si pripravte väčšiu nádobu, bude ho dosť :-)

    Jablkovo-špaldový koláčik  - obrázok 1
  2. 2

    Bielka vyšľaháme a nakoniec opatrne pridáme do zmesy. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného vyššieho pekáča. Pečieme 35 - 40 min. v rúre vyhriatej na 180 st.

    Jablkovo-špaldový koláčik  - obrázok 2
  3. 3

    Koláč môžete v závere potrieť marhuľovým lekvárom a posypať hroznovým cukrom (používam namiesto práškového) Ja ho ničím nezdokonaľujem, len pre foto som ho pocukrovala. :-)

Diskusia k receptu

rajnica
1,5 hrnčeka cukru!!! Ďakujem, neprosím.
Vynikajúce jablčníky, ak sú jablká sladké, sa dajú napiecť bez cukru! Stačí balíček škoricového a vanilínového.
stacy77777
koláčik veľmi pekný,samé dobré suroviny,tiež často pečiem zo špaldovej múky,určite skúsim.... a rajnicu si nevšímaj,ten vždy rieši iba cukor,už je tak trocha nudný
irenaw
úpravy si už každý spraví, ako je zvyknutý, páči sa mi zloženie ;-)
mirkamt
Podľa fotky je ako od mojej starej mamy, len ona ho už necukruje po vrchu a dlhé roky ho má rada celá rodina :-) (stará mama s obyčajnou múkou)
paploska
:-) ďakujem za cukrové komenty :-) na rajnicu si pomaly zvykám s jeho cukrovou alergiou. len občas nechápem, prečo na to vynakladá energiu :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia