Viedenské krémové rezy fotorecept
Foto: nikola166
Nadýchané cesto s jemným krémom. Ak ešte nemáte na Veľkú noc napečené, určite odporúčam vyskúšať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 ks |
|
150 g |
|
150 g mleté |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Krém: | |
300 ml |
|
1 ks |
|
50 g |
|
1 ks |
|
200 g zmäknuté |
|
Na ozdobu: | |
mleté |
|
Postup
-
1
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh.
-
2
Postupne zašľaháme cukor a po jednom všetky žĺtky.
-
3
Potom už iba zľahka vareškou primiešame orechy zmiešané s múkou a kypriacim práškom do pečiva.
-
4
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15-20 minút v rúre vyhriatej na 180 °C.
-
5
Po upečení cesto za horúca pozdĺžne nakrájame na 3 rovnaké pásy. Necháme vychladnúť.
-
6
Medzitým si pripravíme krém. Zo Zlatého klasu, z mlieka a vanilkového cukru uvaríme hustý puding. Za občasného premiešania necháme vychladnúť.
-
7
Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, postupne po lyžiciach zašľaháme puding.
-
8
Pláty cesta natrieme plnkou a naskladáme na seba.
-
9
Vrch môžeme ozdobiť krémom a mletými orechmi prípadne citrónovou polevou. Necháme aspoň 2 hodiny v chladničke.
Ja robím podobný,ale kávový.Mám ho medzi receptami.Aj tvoj sa mi páči.Určite sa udomácni aj u nás.Orechy máme radi.
Použila som plech s rozmermi 35x30cm