Foto: kajusiqq
Pre všetky mamičky k dnešnému dnu. Prajem vám všetko dobré a poslušne detičky:) Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/
Suroviny
Korpus: | |
280 g |
|
|
|
170 g |
|
|
|
50 g |
|
Na čokoládovú náplň: | |
240 g |
|
200 ml |
|
50 ml |
|
Tvarohovo-cappucino naplň: | |
3 lyžica |
|
2 lyžica |
|
1 lyžica (Amaretto) |
|
800 g |
|
100 g |
|
2 balíčky |
|
1 kus |
|
3 kusy |
|
Poleva: | |
280 g |
|
40 g |
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme čokoládovú vrstvu. Smotanu privedieme k varu vmiešame do nej kúsky kvalitnej čokolády a premiešame nakoniec primiešame baileys a necháme vychladnúť.
-
2
Zatiaľ si pripravíme korpus. Všetko spolu zmiešame a rukami vypracujeme mrveničku(dajte si na tom záležať) ktorú nasypeme do formy(23-24 cm) Najskôr však tvarujeme boky až potom dno. Uhladíme lyžicou.
-
3
Na korpus nalejeme čokoládovú vrstvu a dáme na 30 minút do mrazáku.
-
4
Pripravíme si tvarohovo-cappuccinovú náplň: V pohári si rozrobíme kávu s 1 lyžicou horúcej vody pridáme alkohol a med. Zmiešame. Trúbu si zatiaľ predhrejeme na 150-170 stupňov. Tvaroh si vyšľaháme s práškovým aj vanilkovým cukrom. Pridáme kukuričný škroba pripravenú kávu. Jedno po druhom zašľahávame vajcia. Korpus s čokoládovou náplňou vyberieme a navrstvíme tvarohovú náplň. Pečieme cca 1 hodinu.
-
5
Vyberieme z rúry a necháme trocha vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu s cukrom a poprípade zlatým klasom. Nalejeme na povrch rozotrieme a pečieme ďalších 10 minút.
-
6
Koláč vyberieme z trúby, necháme chvíľu vychladnúť a presunieme do chladničky. Stačia 3 hodiny a môžme podávať no najlepšie chutí na druhý deň keď sa všetke chute prepoja. Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/04/cappuccino-torta-s-baileys.html
@Kajusiqq , vytvorila si naozaj majstrovské dielo... hodné dnešného sviatočného dňa ako vyjadrenie vďaky za lásku našich mám, tlieskam :)
Ďakujem vám veľmi pekne:)