Pre všetky mamičky k dnešnému dnu. Prajem vám všetko dobré a poslušne detičky:) Viac receptov: http://kajusiqq.blogspot.sk/
Suroviny
| Korpus: | |
| 280 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 170 g | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| 50 g | 
                                                             | 
                                                    
| Na čokoládovú náplň: | |
| 240 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 ml | 
                                                             | 
                                                    
| 50 ml | 
                                                             | 
                                                    
| Tvarohovo-cappucino naplň: | |
| 3 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 2 lyžica | 
                                                             | 
                                                    
| 1 lyžica (Amaretto) | 
                                                             | 
                                                    
| 800 g | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 balíčky | 
                                                             | 
                                                    
| 1 kus | 
                                                             | 
                                                    
| 3 kusy | 
                                                             | 
                                                    
| Poleva: | |
| 280 g | 
                                                             | 
                                                    
| 40 g | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Najprv si pripravíme čokoládovú vrstvu. Smotanu privedieme k varu vmiešame do nej kúsky kvalitnej čokolády a premiešame nakoniec primiešame baileys a necháme vychladnúť.
                                                     - 
                                                    2
                                                    
Zatiaľ si pripravíme korpus. Všetko spolu zmiešame a rukami vypracujeme mrveničku(dajte si na tom záležať) ktorú nasypeme do formy(23-24 cm) Najskôr však tvarujeme boky až potom dno. Uhladíme lyžicou.
                                                     - 
                                                    3
                                                    
Na korpus nalejeme čokoládovú vrstvu a dáme na 30 minút do mrazáku.
                                                     - 
                                                    4
                                                    
Pripravíme si tvarohovo-cappuccinovú náplň: V pohári si rozrobíme kávu s 1 lyžicou horúcej vody pridáme alkohol a med. Zmiešame. Trúbu si zatiaľ predhrejeme na 150-170 stupňov. Tvaroh si vyšľaháme s práškovým aj vanilkovým cukrom. Pridáme kukuričný škroba pripravenú kávu. Jedno po druhom zašľahávame vajcia. Korpus s čokoládovou náplňou vyberieme a navrstvíme tvarohovú náplň. Pečieme cca 1 hodinu.
                                                     - 
                                                    5
                                                    
Vyberieme z rúry a necháme trocha vychladnúť. Zatiaľ si vyšľaháme smotanu s cukrom a poprípade zlatým klasom. Nalejeme na povrch rozotrieme a pečieme ďalších 10 minút.
                                                     - 
                                                    6
                                                    
Koláč vyberieme z trúby, necháme chvíľu vychladnúť a presunieme do chladničky. Stačia 3 hodiny a môžme podávať no najlepšie chutí na druhý deň keď sa všetke chute prepoja. Viac fotiek: http://kajusiqq.blogspot.sk/2014/04/cappuccino-torta-s-baileys.html
                                                     

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




 


@Kajusiqq , vytvorila si naozaj majstrovské dielo... hodné dnešného sviatočného dňa ako vyjadrenie vďaky za lásku našich mám, tlieskam :)
Ďakujem vám veľmi pekne:)