Foto: mirkajan
Tento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari.sk, tu bola v recepte ešte sušená šunka. Keďže dcéra je vegánka, recept sme upravili na Zobraziť celý popisTento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari.sk, tu bola v recepte ešte sušená šunka. Keďže dcéra je vegánka, recept sme upravili na bezmäsitý. Je to celkom chutná a rýchla varianta cestovín z niekoľkých surovín.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do dostatočne veľkého hrnca si dáme variť vodu na cestoviny. Medzitým si pokrájame jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska, cesnak nasekáme na drobno, sušené paradajky pokrájame na menšie kúsky a olivy na kolieska. Parmezán nastrúhame na jemno.
- 2
Keď voda na cestoviny zovrie, pridáme do nej soľ a cestoviny. Varíme podľa návodu.
- 3
V hlbšej panvici si zohrejeme olivový olej (môžeme použiť aj olej zo sušených paradajok) a na ňom asi 2 minúty pražíme pokrájanú jarnú cibuľku. Potom pridáme pokrájané sušené paradajky a znovu restujeme cca 2 minúty. Pridáme posekaný cesnak, pražíme asi 1 minútu a pridáme pokrájané čierne olivy, ktoré už len prehrejeme.
- 4
Do zmesi pridáme scedené uvarené špagety s asi pol pohárom vody, v ktorej sa varili špagety. Premiešame a odstavíme. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu