Foto: elixir
Na okrajoch chrumkavé, vnútri mäkkšie.
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nastrúhame na stredne hrubo. Pridáme soľ, čierne korenie a majorán, premiešame.
- 2
Na panvici si rozhorúčime lyžicu oleja, pridáme do nej polovicu nastrúhanej zeleniny, rozotrieme do placky a z oboch strán opečieme do zlatohneda (na obracanie som použila tanier). To isté zopakujeme aj s druhou polovicou.
- 3
Medzitým rozmiešame vajce s créme fraiche, pridáme do zmesi soľ, čierne korenie a majorán. Paradajky a cibuľku umyjeme a očistíme. Vňať z cibuľky odložíme bokom a bielu časť pokrájame na kolieska. Polovičné množstvo paradajok takisto pokrájame na kolieska.
- 4
Upečené placky položíme na papier na pečenie, potrieme zmesou vajíčka a créme fraiche, obložíme kolieskami cibule a paradajok. Dáme piecť na 15 minút.
- 5
Zatiaľ opláchneme rukolu, cibuľovú vňať nakrájame na kolieska. Keď sa placky dopečú, vyberieme ich a posypeme vňaťou. Podávame s rukolou, zvyšnými paradajkami a bielym jogurtom.
- 6
Tip: Namiesto créme fraiche a vajíčka sa dá použiť napr. aj mozarella.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
(som rada, že si nezapekala obligátne syr)