Zapečené zemiakové placky

elixir - fotkaelixir, 20. júna 2014
Zapečené zemiakové placky
Foto: elixir

Na okrajoch chrumkavé, vnútri mäkkšie.

10 minút
príprava
35 minút
na 180-200 °C

Suroviny

4 ks (stredne veľké)
1 ks (stredne veľká)
10 ks
4 ks
1 ks (M)
100 g
2-3 PL
 (2 hrste)
2 PL




Postup

  1. 1

    Zemiaky a mrkvu ošúpeme a nastrúhame na stredne hrubo. Pridáme soľ, čierne korenie a majorán, premiešame.

  2. 2

    Na panvici si rozhorúčime lyžicu oleja, pridáme do nej polovicu nastrúhanej zeleniny, rozotrieme do placky a z oboch strán opečieme do zlatohneda (na obracanie som použila tanier). To isté zopakujeme aj s druhou polovicou.

  3. 3

    Medzitým rozmiešame vajce s créme fraiche, pridáme do zmesi soľ, čierne korenie a majorán. Paradajky a cibuľku umyjeme a očistíme. Vňať z cibuľky odložíme bokom a bielu časť pokrájame na kolieska. Polovičné množstvo paradajok takisto pokrájame na kolieska.

  4. 4

    Upečené placky položíme na papier na pečenie, potrieme zmesou vajíčka a créme fraiche, obložíme kolieskami cibule a paradajok. Dáme piecť na 15 minút.

  5. 5

    Zatiaľ opláchneme rukolu, cibuľovú vňať nakrájame na kolieska. Keď sa placky dopečú, vyberieme ich a posypeme vňaťou. Podávame s rukolou, zvyšnými paradajkami a bielym jogurtom.

  6. 6

    Tip: Namiesto créme fraiche a vajíčka sa dá použiť napr. aj mozarella.

Diskusia k receptu

marianne
smaria jozefko...to je tak krasna fotka....Ty vies aj obycajnej zemiakovej placky urobit slavnostne jedlo @elixir ,moja poklona...
1x elixir
srnkas
Mnam. A este aj ta rukola :) Faktu super prijemna zmena pre tu zemiakovu placku a aj pre mna:)
1x elixir
cesminaz
Tak toto @elixir sa mi naaaaramne paaaaci!!! Vyzera to tak krasne na tom tanieri...Ja toto urcite vyskusam ;-D ..a uz teraz si predstavujem aj ako spravim zopar na stol ked pride navsteva.. ;-P Vdaka @elixir totumo sa fakt velmi tesim ;-)
1x elixir
frezia68
A kdeže bol ten recept včera,keď som si robila placky zemiakovo-mrkvové a bez zapekania? Lákavá fotka,pekný tanier :-)
1x elixir
havino
dievča ty si talent, na varenie, na pečenie, na fotenie, no a recept nemá chybu teda, určite vyskúšam, veľmi zaujímavý
katka78
Súhlasím! Aj ja mám rada tvoje recepty a fotky ani nehovorím! Pamätám si ešte tie "balkónové" zo začiatku, už tie som mala rada, no teraz je to úplne iný level, viditeľný posun. Máš môj obdiv, že na sebe pracuješ a to nemyslím len fotky. Well done :-)
1x elixir
safran
oči jedia každý Tvoj recept :-)
(som rada, že si nezapekala obligátne syr)
1x elixir
afataga
no parada :-) niet co dodat, aj ked tam nie je maso, pokojne by som si to dala na obed, kde ty na tie napady chodis? sikovnica :-)
1x elixir
elixir
@afi Ďakujem, kopala "múza", kopala, teraz si dá asi trochu pauzu. :)
gubics
Veľmi dobre vyzerajúci recept a lacný, musím ho vyskúšať. Dík za nápad.
1x elixir




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia