Šalviový nápoj

darinka55 - bez fotkydarinka55, 8. marca 2010

Je to domáci liečivý prípravok a vždy keď niekto začína u nás chorľavieť tak mu ho pripravujem, zima ešte stále vystrkuje pazúriky takže ho Zobraziť celý popisJe to domáci liečivý prípravok a vždy keď niekto začína u nás chorľavieť tak mu ho pripravujem, zima ešte stále vystrkuje pazúriky takže ho ešte možno bude treba pripraviť.

1
porcia
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 PL
300 ml
1 ks
2 lyžička
50 ml




Postup

  1. 1

    Polievkovú lyžicu šalvie dáme do väčšej šálky a zalejeme 300ml vriaceho mlieka.

  2. 2

    Necháme vylúhovať 15 min.

  3. 3

    Precedíme a pridáme žltok, 2 čajové lyžičky medu a 50ml rumu.

  4. 4

    Pijeme teplé po malých dúškoch. Nápoj je veľmi chutný a dobrý na boľavé hrdlo a priedušky. (Nie je vhodné pre deti)

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
ked som videl nazov, hned mi to asociovalo k napoju, ktory priniesla suseda, ked uz nemohla pocuvat moj prieduskovy kasel. a sice, salvia vyluhovana v bielom vine asi tak tyzden. pije sa teple, alebo ked zena nie je doma ;). a tiez to obsahuje menej cholesterolu ;)
braxi
Perfektný nápoj...v záhrade mi rastie šalvia a mňa trápia priedušky...idem vyskúšať...ďakujem
alena45
šalvia je zázračná. U nás ju pije celá rodina. Najmä mama - na tinitus. My na kašeľ používame tymián alebo majoránku, ktovie akoby to chutilo s nimi. Niekedy vyskúšam a dám vedieť.
isar
Od mala si pamätám na jeden bylinkový atlas, kde pri šalvii bolo motto: "Prečo človek umiera, ked mu na záhradke kvitne šalvia?"
Tento nápoj bude dobrý, vyskúšam, lebo po tej svinskej chrípke stále kašlem už tretí mesiac. Inak šalviový čaj nie je mi po chuti, ale takto...
enge149
OK,šalvia je vynikajúca bylinka aj na čajík s medom aj na kloktanie ústnej dutiny aj hotové lieky,spraje aj tablety sú dostať na prír.báze iba s alkoholom,aby sa nemueli pridávať konz.látky
darinka55
Ďakujem za záujem ,ja milujem všetky bylinky sušené i čerstvé,ktoré mi rastú na záhradke a v kvetináčoch na balkóne.
hannah22
alena45: prosím v akej forme užíva mama tú šalviu na tinitus, stačí len obyčajný čaj , ako dlho ju treba užívať ?. :))
alena45
mama si varí čaj vždy poobede a pije ho asi 2 týždne. Bylinky strieda, na to dávame pozor. Ja sama neviem, či jej to pomáha, ale ona tvrdí, že hej. Viac ti nepomôžem. Niekedy to má lepšie, niekedy horšie a vtedy si vypomáha práve šalviou. Lieky na to nechce brať.
brigita
Šalviový čaj mám rada, vyskúšam aj tento recept.
Ja pridávam šalviu aj do rajčinovej omáčky je to lepšia chuť
sjuz
šalvia by sa však nemala užívať dlho....
darinka55
sjuz ja som z fachu, žiadny čaj ani bylina by sa nemala používať dlhodobo však prechladnutí bývame len niekoľkokrát do roka a vtedy šalvia pomáha ,ale ďakujem za postreh.
slnieckosom
Milá darinka55, srdečne ďakujem za nápoj, naozaj som o ňom počula, len recept nevedel nik presne podať, takže ďakujem. So šalviou mám veľmi dobré skúsenosti pri vypalchovaní rán v puse a aj pri zápaloch hrdla.. :-))