
Praženica
Klasika na raňajky a ľahko pripraviteľná aj pre tých, ktorí sporák radšej pre istotu obchádzajú:-)

Zavárané paradajky pre lenivcov
Veľmi jednoduchá a málo pracná príprava, použitie: omáčka na cestoviny, základ na pizuu, do...

Tradičný hnetený jablčník
Tento jablkový koláč sa v našej rodine pečie celé roky. Pravidelne ho piekla moja svokra, ...

Hovädzí stroganov s ryžou
Keď malo byť rozhodnutie, čo navariť na dnešný deň, tak stroganov vyhral. Je to...

Fazuľová omáčka s údeným mäsom
Manžel má rád omáčky. Dnes som mu uvarila fazuľovú. Toto je mladá fazuľka, ktorú...

Bazový sirup
Príroda nám toho ponúka veľmi veľa, tak prečo to nevyužiť. Práve je čas, kedy...

Karí kuracie prsia
Ked už neviem čo na obed... kuracie prsia na rôzne spôdobi nás vždy zachránia od hladu :)

Cukeťák na plechu z trouby
Cukety dozrávají a některé trochu přerůstají. Nějak se mně nechtělo smažit klasické cukeťáky a tak jsem...

Halušky s vajcom, cibuľkou a údenou slaninkou
Halušky s vajcom sú u nás doma typickým jarným jedlom, akýmsi poslom jari a sú u...

Krémová brokolicová polievka
Rýchla a veľmi obľúbená polievka u nás. Brokolica je zdravá a takáto forma úpravy - mňam...

Ovocný zákusok s pudingom a ovocím
Tento svieži zákusok som si vytvorila podľa surovín, ktoré máme doma radi :)

Kiwi zákusok
Svieža maškrta s ovocím, najradšej ho pripravujem v lete, vždy osvieži (recept som našla na...

Pečená krkovička
Pečená krkovička je môj obľúbený recept a je možné ho použiť na každú príležitosť a aj slávnostnú,...

Zdravšie mrkvové muffinky
Recept mám od kamarátky. Keď som ich ochutnala, nevedela som sa ich dojesť, čo...

Fantastická bazová limonáda alebo Ako chutí vôňa
Idem si tak po záhrade v tento krásny slnečný deň po bazu a hovorím si: Prečo práve...

Varené údené koleno
Koleno dáme variť do vody spolu s koreňovou zeleninou a korením. Varíme cca 1, 5 hodiny....

Smotanové zemiaky a mletý rezeň so syrom
Takýto obed varievala moja mamka. Smotanové zemiaky sú veľmi chutné a dobre "šmýkajú", chutia s...

Tradičné francúzske palacinky
Palacinky pochádzajú z Francúzska a tam ich nazývajú "Crêpes". A tu sa môžete zoznámiť s klasickým...

Dobošové rezy od babky
Tieto dobošové rezy robila moja nebohá babka. Ďakujem jej, že mi ponechala recept :)))

Krémová polievka z tekvice Hokaido
Tento recept som sa dávno chystala zrealizovať, lebo v záhradke som si vypestovala tekvice...

Rychlá domácí tatarská omáčka z vajec
Na tatarskou omáčku i na majonézu je tu sice již několik receptů, ale buď se jedná...

Cestoviny so smotanovo-špenátovou omáčkou
Vyskúšala som tento recept a všetkým chutil, čo som niekedy špenát vôbec nemusela...

Tvarohová torta bez múky
So sezónnymi obmenami robievam túto tortu, niekedy aj na plech podľa počtu hladošov už veľa rokov...

Bazalka - pestovanie a použitie v kuchyni (fotopostup)
Používanie čerstvých byliniek patrí už neodmysliteľne k našej kuchyni. Aj keď čerstvé bylinky dostaneme kúpiť celoročne...

Francúzska cibuľová polievka
Nedávno ma v televízii upútal tento recept a uvedomila som si ako dááávno som túto polievku nevarila....

Silvestrovská pochúťka
Predovšetkým upozorňujem , nech tento recept neštudujú vegetariáni a dietári. U nás ho pripravujeme pre početnú...

Bravčová sviečková na smotane
Tento recept mi ešte v mojom albume chýba a priznám sa, že som ho ešte nikdy...