Zamatová roláda fotorecept

kajusiqq - fotkakajusiqq, 3. júna 2013
Zamatová roláda (fotorecept)
Foto: kajusiqq

Jemná nie tak sladká a určite veľmi známa a obľubená:) Pre dnešok pre mojich gratulantov:))

25-30
porcií
25 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 ks
3 PL
5 PL
1/2 čl
Plnka:
200 ml
1 ks
3 PL
250 g
3 PL
7 PL
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na piškotu:)

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky rozšľaháme, postupne s nimi aj cukor, až kým nevznikne tuhý sneh. Všľaháme žĺtky.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Primiešame kakao rozmiešané so sódou bikarbónou. Pečieme 5 minút vo vyhriatej rúre na plechu vyloženom pomasteným papierom. Potom vyberieme von, roládu nestáčame kým nam pomaly chladne pripravíme plnky:)

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plnka: Mlieko, žĺtok a múku uvaríme. Do vychladnutej kaše pridáme roztierateľné maslo a vymiešame.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Plnku rozdelíme na dve časti. Do jednej pridáme 2 lyžice práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru, a do druhej pridáme kakao, 5 lyžíc práškového cukru a 1/2 vanilínového cukru. Táto roláda nie je vôbec sladka taka akurát.

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Mierne vychladnutú roládu vyklopíme na dosku posypanú práškovým cukrom a papier odstránime. Po vychladnutí ju natrieme najprv bielou potom tmavou plnkou

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zvinieme a uložíme do chladničky

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Potom vyberieme a nakrájame uchovávame v chladničke:)

    Zamatová roláda (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu