Foto: kimlo
Jednoduchá a rýchla chuťovka k TV, pre nečakanú návštevu, alebo len také to obyčajné domáce chrumkanie...
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mandle nasypeme do vriacej vody a varíme asi 1 minútu. Potom precedíme a prepláchneme studenou vodou. Necháme trocha vychladnúť a ošúpeme...
-
2
Idú krásne ľahko šúpať, len dvomi prstami, otázka pár minút...
-
3
Mandle trocha osušíme aby pri pražení neprskali, a dáme na rozohriatu panvicu s asi 1KL oleja...
-
4
Za neustáleho miešanie mandle pražíme do zlatohneda, najlepšia je plochá drevená vareška ktorou sa dajú obracať a prehrňať, treba dávať pozor aby sa nespálili a aby nebol plameň pod panvicou príliš veľký...ku koncu už začínajú rýchlejšie hnednúť... Opražené vysypeme na tanier a necháme vychladnúť.
-
5
Vychladnuté a tým pádom aj chumkavé mandle posypeme soľou, mierne premiešame a pustíme sa do nich...
-
6
...a takáto dúha bola vonku keď som ich robil...
5*
v recepte sa píše: soľ podľa chuti. tak keď nemáš mieru, nadávaj na seba a nie na autora receptu
Ty si ich solila, ja nie... :-D