Pražené mandle fotorecept

kimlo - fotkakimlo, 7. septembra 2015
Pražené mandle (fotorecept)
Foto: kimlo

Jednoduchá a rýchla chuťovka k TV, pre nečakanú návštevu, alebo len také to obyčajné domáce chrumkanie...

10 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 balíček
1 ČL
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mandle nasypeme do vriacej vody a varíme asi 1 minútu. Potom precedíme a prepláchneme studenou vodou. Necháme trocha vychladnúť a ošúpeme...

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Idú krásne ľahko šúpať, len dvomi prstami, otázka pár minút...

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mandle trocha osušíme aby pri pražení neprskali, a dáme na rozohriatu panvicu s asi 1KL oleja...

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Za neustáleho miešanie mandle pražíme do zlatohneda, najlepšia je plochá drevená vareška ktorou sa dajú obracať a prehrňať, treba dávať pozor aby sa nespálili a aby nebol plameň pod panvicou príliš veľký...ku koncu už začínajú rýchlejšie hnednúť... Opražené vysypeme na tanier a necháme vychladnúť.

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vychladnuté a tým pádom aj chumkavé mandle posypeme soľou, mierne premiešame a pustíme sa do nich...

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a takáto dúha bola vonku keď som ich robil...

    Pražené mandle (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

32 komentárov k receptu
mandle milujem,ja ich prazim po osupani v olejovom kupeli -aby boli vsetky ponorenena najnizsej teplote,vtedy su vsetky rovnomerne uprazene a kedze sa olej neprepali ho potom pouzivam dalej.
@kimlo , to je spomienka na mladosť. Ako študenti sme chodili tancovať po kaviarňach, študentská peňaženka dovolila tak dve deci vína na osobu, pri tých sme pretancovali polovicu noci, ale pražené mandle k tomu vínu museli byť, inak by sa nám to nerátalo. Ako mladá gazdiná som ich robievala skoro pre každú návštevu, potom akosi vyšli z módy, už sa nepodávali ani v kaviarňach a vinárňach a mne veru tiež vypadli z hlavy. Žiaľ, ja si ich už nedám, zdravie nedovolí, ale najbližšej návšteve nachystám. Ďakujem, že si pripomenul.
A nedali by sa aj na plechu v rúre? Kedysi sme si ich kupovali v búdke na Šafku, ale vtedy som mala svoje zuby:) Teraz sa ani nepokúšam, nejde mi to, aj lieskovce z čokolády som musela vypľúvať, škoda.
u nás sa varia a smažia dosť často, ja tak 4, 8, 10 kúskov a manžel misku, aj dnes hodil do košíka pol kila nelúpaných :-) smažím ich vo viac oleji, ale skúsim aj na mini, ako Ty, lebo vyzerajú, ako ked ich pražím vo viac oleji ja
Tak toto áno. Mám to odskúšané, ze najlepšie su z trúby -:)) po obvareni zo sup osušiť, mierne poolejovat a mierne posolit a občas plechom pohrkat a su všetky rovnako oprazene.
ahoj kimlo.keďže mám rád Tvoje recepty,chcel by som Ti popriať do Nového roku 2016 len to najlepšie,a aby sa Ti darilo tak ako pri varení,tak aj v osobnom živote .to Ti praje bembo

Pridaj komentár k receptu: