Nadýchané lievance s džemom Schwartau Extra
Na raňajky, sladký obed či ako olovrant, tieto výborné nadýchané lievance chutia malým aj veľkým...
Špagety so zemiakmi
2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do...
Jahodový kebab s citrónovo-rozmarínovým mascarpone
Je leto, sezóna jahôd, kúpite ich na každom rohu... tak prečo si...
Sójové mäso na mandarínkach
Sójové mäso na mandarínkach je veľmi chutné jedlo, ktoré je jednak časovo nenáročné a jednak na...
Rýchla cesnaková krémová polievka
Cesnak pretačíme a pražíme na oleji, pridáme múku a urobíme zápražku, ktorú potom zalejeme mliekom podľa želaného...
Kuličky z ovesných vloček a kokosu
Toto cukroví máte hotové za půl hodiny, tak ho můžete připravit až tehdy, kdy budete...
Letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou
Výdatná polievka je niekedy za dve jedlá. Naša hustá letná hríbovica s bezlepkovou tarhoňou vám dobre...
Hubová pochúťka na chlieb
Očistené huby nakrájame na menšie kúsky a na oleji urestujeme. Osolíme, ochutíme rascou, podlejeme...
Májový cibuľový šalát s vajíčkom
Hlávkový šalát, jarná cibuľka, biela cibuľa, zelené olivy a oregano so základnou zálievkou z...
Novosadský závitok
Tento závitok som robila v nedeľu a všetkým v rodine chutil. Je jednoduchý a nenáročný na...
Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...
Perník z Pardubic
Tisíc + prvý recept na perník uvedený na Vareche. Chcem sa iba pochváliť, že si...
Šalát s granátovým jablkom
V hlbokom tanieri zmiešajte baby špenát s poľníčkom. Rozkrojte granátové jablká na polovicu a vyberte z nich semienka a pridajte ich...
Syrové prsty
Tvrdý syr nakrájame na hranolčeky. Zľahka ich potrieme olejom, obalíme v trojobale múka – vajce – strúhanka a vypražíme...
Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...
Moravské bochníčky
Dnes som mala v úmysle niečo napiecť. Mali to byt moravské koláčiky, ale tak pekne...
Kačacie prsia s fazuľkou
Kačacie mäso sa zaraďuje k tmavým hydinovým mäsám, je bohaté na kvalitné bielkoviny, omega-3 a-6 nenasýtené mastné...
Vlašský šalát
Obľúbený a na prípravu jednoduchý šalát si nemusíte len kúpiť v tégliku v obchode. Náš domáci...
Sweet Road (Sladká cesta)
Recept na tento koktail pre vás pripravil Vladimír Baňák, majster sveta v miešaní koktailov pre...
Goody - foody rezance s pivom a zeleným korením
Šalotku očistíme a na troche oleja vo väčšej panvici opečieme.
Kuracie makové prsty
Cez sviatky som jedla u kamošky makové rezne, tak ponúkam upravený recept...
Dezert Šalamún
Vodu, cukor, tuk a kakao zohrievame v hrnci až kým sa nespoja (nevaríme). Odoberieme...
Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi
Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce. Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka......
Boršč s fazuľou, kyslou kapustou a hubami
Recept je kombináciou polievok čo som jedol na východe, keď som chodil s kamošmi na huby.
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...
Palacinky s kuracinou mozzarellou a rajčinami
Podľa chuti možno obmieňať suroviny, môže sa použiť napr. ovčí syr, červená repa, ...