Orientálna zeleninová polievka s cícerom a čerstvým koriandrom
Foto: frezia
Velmi zdrava aromaticka polievka bohata na vlakniny a vitaminy E a C
príprava
tepelná úprava
Suroviny
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2cm |
|
|
|
|
|
2 ks |
|
1/2 čl |
|
1/2 čl |
|
|
|
1/2 l |
|
2 ks |
|
150 g alebo čerstvo uvarený |
|
1/2 viazanička |
|
|
|
|
Postup
-
1
Pripravime si vsetky suroviny.
-
2
Ocistenu mrkvu pokrajame na rezance,fenikel ocistime,prekrojime,vyberieme hlub a pokrajame nadrobno.Zelene z neho si odlozime na dekoraciu. Taktiez cibulu,cesnak,feferonku a zazvor.
-
3
V hrnci rozpalime olej pridame cibulu,cesnak,feferonku a zazvor. Kratko oprazime. Pridame badian,kumin,a nove korenie. Za staleho miesania prazime,kym to nezacne krasne rozvoniavat.
-
4
Pridame mrkvu a fenikel a zase to spolu asi 3 minuty prazime a stale miesame. Osolime,okorenime a pridame vyvar a cicer. Vytlacime stavu z 2 pomarancov a pridame ju do polievky. Nechame to spolu asi 10 minut pomaly varit. Otrhame si koriander zo stopiek. Polievku dame do misiek,pridame cerstvy koriander,zamiesame,ozdobime zelenym feniklom a pridame za lyzicku pochutkovej smotany.
Diskusia k receptu