Foto: forneta
recept je od Nigelly Lawson (ako väčšina mojich receptov xDxD) - jednej z najznámejších kuchárok sveta... a toto som urobila trochu - ale to Zobraziť celý popisrecept je od Nigelly Lawson (ako väčšina mojich receptov xDxD) - jednej z najznámejších kuchárok sveta... a toto som urobila trochu - ale to ani newadí - inak... namiesto pridatia kúskov čokolády do cesta som len urlobila placku a do nej vtlačila tabličku čololády... a dala som menej kakaa...
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Rŕru predhrejeme na 180 °C.
- 2
Maslo vymiešame s hnedým cukrom, extraktom a vajcom. Postupne pridávame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim p. Nakoniec pridáme čokoládové kúsky.
- 3
Lyžicou alebo ručne (ja to musím robiť ručne lebo mám citlivé ďasná tak musí byť hladký povrch) robíme kôpky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- 4
Pečieme 12min. (niekedy sa mi zdá že sú pri tých 12 min. trochu mäkké ale oni ešte ztvrdnú, verte mi že tých 12min. postačí). Necháme na plechu vychladnúť.
- 5
Medzi tým si urobíme polevu zo zvyšných surovím tak, že všetko spolu zmiešame a zohrejeme v hrnčeku. Poleva víde akurát.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Podobný recept mám aj ja a po nájdeni tohoto receptu pridam aj
na stránku varecha
@ Forneta: ked mas taky zaujem o francuzsku stravu, skus sa pozriet na tuto stranku: www.foodnetwork.ca/ontv/hosts/Laura-Calder/video.html?host...
su tam recepty aj videa a tato p. Lura Calder vari originalane francuzske recepty. pomerne velmi jednoduche aj co sa tyka ingredience. mozno za ti nieco z toho hodi aj urobit, alebo naviac dostanes taku ideu co vlastne prava francuzka strava obsahuje pretoze dnes sa aj oni menia a zo sytych kremovych omacok robia jednoduchsie aj lahsie a modernejsie upravy. daj mi vediet, ci sa ti to hodi, ak ano, pozriem aj nieco ine pre teba.
u nich sú potraviny kvapku lacnejšie..........
a prosííím vYjdu