Jablkové košíčky
Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je...
Kuracia (teľacia, bravčová) pečienka
Tento recept som si vymyslela veľmi dávno a to preto, aby sme jedli aj vnútornosti, ...
Záhradnícka polievka
Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme vývarom z kostí (alebo bujónom rozpusteným vo vode),...
Kurča na víne
Tento recept mám od svojej nebohej maminy, mimochodom, vynikajúcej kuchárky.
Viedenské slané šamrolky
recept je náš obľúbený a pečieme ho na vianočné sviatky, dá sa použiť ako teplé predjedlo
Kelové pesto
Pesto je originálne pripravované z bazalky, píniových orieškov, parmezánu, olivového oleja, soli, ...
Plnená paprika
Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte!...
Bezlepkové žemličky na sladko
Z Novalim bezlepkovej zmesi Promix BETA, ktorá je špeciálne vyvinutá na kysnuté koláče a je obohatená...
Vegetariánska ihla
Toto jedlo som ochutnala v jednej reštaurácii pod hradom Krásna Hôrka. Na inšpiráciu ho ponúkam všetkým,...
Krabí rýchly šalátik à la Catrin
Kedže som pracovala v kuchyni a meníčka už mi nič nehovorili(teda hlavne v lete) tak som si...
Šošovicová pomazánka
Šošovicu namočiť, rozvariť a rozmixovať, pridať orechy, kokos, a med, spolu dobre...
Mexické Ceviche
Nadrobno nakrájanú rybu prelejeme šťavou z limetiek alebo citróna, pridáme všetky ostatné prísady (okrem červenej...
Kuracie stehná v sezame
Je to slávnostné jedlo /teda aspoň v našej domácnosti/ a velmi jednoduché hoci sa veľa natrúsi....
Pstruh dúhový pečený na ohni
Čerstvú rybu zbavíme vnútorností, umyjeme, jemne solíme a koreníme čerstvo zomletým korením. Napichneme na...
Cuketové carpaccio a wasabi pyré k tuniakovi
Tuniaka očistíme a rozrežeme na 4 rovnaké časti. Osolíme, okoreníme a obalíme v podrvenom zelenom...
Hríbová nátierka
Keďže sa blíži sezóna uverejňujem recept na domácu hríbovú pomazánku. Verte, mám ju od starého hubára, odvtedy...
Sépiové stracci s mušľovým ragú a kelom
Mušľové ragú: Na olivovom oleji orestujeme cibuľu, pór, cesnak a mušle. Pridáme biele víno,...
Zajačie stehno plnené kuriatkami
Vykostené zajačie stehná osolíme, okoreníme a naplníme plnkou z kuriatok. Otvor na stehnách uzavrieme ihlou, ...
Králičie stehno a pečienky na červenom víne
Konečne sa mi podarilo zohnať dodávateľa na králičie mäsko. a hneď som ho aj urobila na...
Lahodná hrášková polievka s knedličkami a bryndzou
Variácia na klasickú hráškovú polievku.
Pomarančovo– snehový koláč
Maslo a hladkú múku spracujeme na mrveničku, pridáme studenú vodu a vymiesime dohladka. Zabalíme do mikroténu a dáme schladiť....
Ananásové kuracie prsia
Na dno zapekacej misy poukladáme na plátky nakrájané maslo. Na maslo dáme plátky oravskej slaninky a...
Jarný šalátik pre inšpiráciu
Niečím podobným ma raz ponúkla bývalá kolegyňa, s obmenami ho pripravujem každé jarné obdobie-záleží na tom,...
Pečené pstruhy v letnom šate
Rybky máme radi, kapra, morské, zubáča, ale pstruh, to je delikatesa...
Vajcia v zemiakovom župane
Viete otom, ze v Nemecku Luneburger Heide je prvy , , Zemiakovy hotel , ,...
Šťavnatý mäsový bochník s čerstvými hubami
Mám nadovšetko rád potulky po lesoch, horách, lúkach a stráňach Slovenska, vždy, hlavne...
Buchta s hrozienkami
Keď mi môj muž v nedeľu ráno ešte v posteli oznámil, že má chuť na buchtu,...