prazdny

Ringlotové kocky so šľahačkou

Dezerty

Včera aj keď bolo veľmi horúce, dostali sme chuť na niečo sladké a tak teplo, ...

prazdny

Arašidovo-maslové cookies

Dezerty

Pre milovníkov arašidovej vône i chuti. Vynikajúce ku káve či čaju.

prazdny

Kaštanový krém

Bezmäsité jedlá

Kaštany loupu pomocí louskáčku na ořechy a pak nožíkem sloupnu skořápku, jde to docela dobře...

prazdny

Paprikové kura na víne

Kuracie mäso

Mám doma vlastnú mletú kapiu naloženú v oleji. Rozmýšľala som, ako ju použiť inak ako...

prazdny

Kuracinka s haluškami

Kuracie mäso

Milujem kuracie prsia na vsetky spôsoby :)

prazdny

Tapiokový puding s orieškovo-čokoládovým domácim müsli

Dezerty

Toto fajnové “žrádielko” som si vymyslela sama, objavila som chuť tapioky a chcela som ju tentoraz...

prazdny

Miniguľky na špízoch

Bravčové mäso

Len tak pre zábavu sme si dnes urobili špízy z miniguliek z bravčového mäsa.

prazdny

Kambala s jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Rezy kambaly opláchneme pod tečúcou vodou, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a pokvapkáme...

prazdny

Vanilkovo–orechové rožteky

Koláče

Zo surovín vypracujeme cesto, dáme ho do fólie a na hodinu odložíme do chladničky. Potom...

prazdny

Perniková chalúpka

Dezerty

Vypracovat cesto, nechat odpocinut do druheho dna, potom vyvalat asi na 1/5 cm, vykrajovat...

prazdny

Farebné papriky s plnkou

Kuracie mäso

Kuracie mäso pokrájané na menšie kúsky osolíme, ochutíme čiernym aj grilovacím korením, pokvapkáme olivovým olejom,...

prazdny

Letno-zimný šalát

Šaláty

Tento recept som dostala od priateľky Valiky. V lete si pripravíme základ šalátu ...

prazdny

Jahodový lekvár s kokosovým mliekom

Veľmi sladký lekvár bez väčších kúskov ovocia. Presne tak, ako nám chutí.

prazdny

Francúzsky šiškový toast

Dezerty

V mise vyšľaháme vajcia s mliekom a extraktom a vianočku v ňom obalíme a necháme ju nasiaknuť...

prazdny

Vianočný punč

Nápoje

Do hrnca nalejte vodu/čaj, pridajte cukor, šťavu z 2 pomarančov, kôru z 1/2 citróna,...

prazdny

Margaretky s jahodovým lekvárom z kysnutého cesta

Dezerty

Občas máme na niečo sladké chuť, hlavne v týždni chutí koláč z kysnutého cesta. vykrajovala...

prazdny

Štrúdľa plnená lososom

Hlavné jedlá

Výborná chuťovka či už ako samostatné alebo pokojne aj ako hlavné jedlo napríklad so zemiakovou kašou...

prazdny

Mramorový perníkový koláč

Koláče

Suché ingrediencie dáme do misky - cukor, múku, koreniny, sódu. Všetko premiešame...

prazdny

Rezne s prekvapením

Bravčové mäso

• bravčové pliecko• 1 – 2 rezne na osobu• paprika• šampiňóny• strúhaný syr• 2 kyslé smotany•...

prazdny

Palacinky na slano

Hlavné jedlá

Keď dostanem chuť na slané a okrem soli nemám nič vhodné a chutné poruke, tak si narýchlo...

prazdny

Kuracie prsia v čili jogurte

Kuracie mäso

Kuracie prsia v jemne pikantnej omáčke.

prazdny

Čínska makrela

Hlavné jedlá

Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...

prazdny

Vaječný likér

Nápoje

Hľadal som recept na vaječný likér a tento som našiel v jednej diskusii. Je jednoduchý a...

prazdny

Mrkvovo-šampiňónovo-mliečna polievka

Polievky

Rád varím z toho, čo zrovna máme doma, aby sa všetko minulo a nič nevyhodilo....

prazdny

Tagliatelle al limone

Cestoviny

Včera pršalo, tak namiesto bicykla som sa motal v kuchyni a pripravil tieto letné cestoviny.

prazdny

Kuracie štvrte s čerstvými paradajkami

Hlavné jedlá

Pôvodne s polkou kuracích štvrti som mal iný zámer, ale človek mieni život mení. Zistil...

prazdny

Maslové sušienky s kváskom

Dezerty

Som vysadená na keksy, takže keď som na blogu od Naty našla recept na kváskové sušienky,...

prazdny

Mäsové pirohy

Bravčové mäso

Mäso pomelieme, pridáme soľ, roztlačený cesnak a papriku. Dochutíme rascou, majoránom, mletým...

prazdny

Pipi Chilli

Kuracie mäso

je to velmi ostré páááli pááááááááli...

prazdny

Tekvicové lasagne s mangoldom

Cestoviny

Chutne jedlo z tekvice (butternut squash) a cerstveho mangoldu (z cvikle). Variacia lasagne bez masa ....

prazdny

Jablkové košíčky

Koláče

Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred – vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie" je...