Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
V hrnci orestujeme cibuľu a pór na olivovom oleji. Pridáme zemiaky, šafran, rascu, vývar a varíme, kým sa zemiaky nerozvaria.
- 2
Polievku rozmixujeme, pridáme citrónovú šťavu, smotanu a osolíme. Ak je polievka príliš riedka, pridáme olivový olej.
- 3
Náš tip: Táto polievka je zlepšenou verziou zemiakovej polievky s pórom. Šmrnc získa pridaním kreviet alebo morských rakov - tie sa tiež považujú za afrodiziaká.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu