Jedlá z hydiny (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Bažant v slaninke s mrkvovým pyré

Hlavné jedlá

Bažanta vykostíme a rozdelíme na porcie stehná – prsia. Zo skeletu pripravíme vývar.

prazdny

Provensalské kurča a bezlepková plnka do kurčaťa

Kuracie mäso

Podľa nášho receptu si môžete upiecť kuriatko a nielen to – súčasťou receptu je aj návod na...

prazdny

Morčacie kúsky na červenej karí paste

Hlavné jedlá

Môj syn má rád morčacie mäso a ja zase rada jeho rýchlu úpravu. Chcel, aby...

prazdny

Kačacie prsia s vínovou omáčkou

Hlavné jedlá

Pre mňa osobne je kačka slávnostné jedlo a tento recept robím doma len vo výnimočné dni, ...

prazdny

Mező špízy

Bravčové mäso

Keď človek išiel na dlhú cestu, mal so sebou pár vecí, pár si vykopal z...

prazdny

Sliepka s puchrovou omáčkou

Hlavné jedlá

V tejto časti seriálu o slovenských dobrotách nám folklorista Jozef Mak s knihovníkom Pavlom Baťalíkom ukážu ďalší...

prazdny

Restovaná pečeň z morky à la Lady Ann

Hlavné jedlá

Pečeň, bez ohľadu na druh pôvodného nositeľa, mala v našej kuchyni špecifické miesto. Hlavne...

prazdny

Medová kačica so zeleninou

Hlavné jedlá

Pripravíme marinádu. Na jemno nasekáme cesnak a zmiešame ho s medom a horúcou vodou. Kačacie...

prazdny

Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke,...

prazdny

Kuracie prsia s duseným cícerom a batátovým pyré

Kuracie mäso

Toto jedlo som jedla v jednom hoteli v Ostrave a keďže bolo veľmi chutné, skúsila som...

prazdny

Srdiečkovo-zúzikové cestoviny

Kuracie mäso

Rýchlo, lacno, jednoducho...

prazdny

Morčacie s osikovcami a paprikou

Hlavné jedlá

Veľmi rýchle jedlo, ktoré je príznačné na jeseň, kedy je hubárska sezóna. Vybehol som na...

prazdny

Kurča na slížoch

Kuracie mäso

Kurča umyjeme, osušíme, rozporcujeme a nasolíme. Slaninku si nakrájame na kocky. Kurča uložíme...

prazdny

Kelový prívarok s kuracími pečienkami na slaninke

Kuracie mäso

Trošku odlišný postup pri príprave kelového prívarku. Na záver ochutený kôprom. Podávala som s kuracími...

prazdny

Kačacie prsia s čiernou šošovicou

Hlavné jedlá

Opláchnuté a vysušené kačacie prsia nasolíme a okoreníme mletým čiernym korením, narežeme kožu a opečieme na...

prazdny

Mäsové guľky v bielej cibuľovej omáčke

Hlavné jedlá

Mäsové guľky a celkovo mleté mäso je moja obľúbená strava, takže som musel tento recept vyskúšať....

prazdny

Kurča na spôsob „coq au vin“

Kuracie mäso

Nepotrpím si na drahé suroviny, a tak si s kuracinou veľmi dobre rozumiem. Stačí málo a je vždy iná, zvláštna,...

prazdny

Kuřecí prsa plněná chorizem a sýrem se smetanovou omáčkou s kapary

Kuracie mäso

Kuřecí prsa rozřízneme tak, aby vznikla kapsa a vložíme do ní plátky salámu a sýra...

prazdny

Grilované zeleninovo-kuracie ihly

Kuracie mäso

Dnes bol naozaj krásny a dúfam že nie posledný jesenný deň, tak sme sa rozhodli s...

prazdny

Kysáčska plnka

Prílohy

V Kysáči je plnka, v iních dedinách má podobné meno, ale predsa trochu inak...

prazdny

Pečené krídla z vrecka

Kuracie mäso

Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...

prazdny

Kuracie prsia s korením Adžika

Kuracie mäso

Tento recept veru ani neviem odkiaľ je ale v našej rodine je obľúbený. Robil som ho v...

prazdny

Kuracie stehno s hubovou plnkou

Kuracie mäso

Kuracie stehná očistíme a vykostíme hornú časť. Použijeme koreniny a stehná namarinujeme.

prazdny

Kuracia piccata

Kuracie mäso

Delikátne talianske jedlo, ktorým očaríte aj náročných hostí.

prazdny

Chrumkavá pečená hus s dusenou červenou kapustou

Hlavné jedlá

Chrumkavá pečená hus je ideálna na slávnostný obed pre celú rodinu....

prazdny

Kuracie pečienky zapekané

Kuracie mäso

je to moj napad a robievam tento recept hlavne v zime da sa jest aj teple so...

prazdny

Barevné kuřecí roládky

Kuracie mäso

Kuřecí prsa nakrojíme, naklepeme, osolíme a opepříme, poklademe šunkou a proužky barevné papriky...

prazdny

Kuřecí křidýlka v pikantním těstíčku

Kuracie mäso

Křidýlka rozdělíme na 3 díly, špičky použijeme na vývar, další část třeba upečeme nebo použijeme...

Jedlá z hydiny