Gehackte Leber - židovský kaviár

concord - bez fotkyconcord, 13. septembra 2013

Tento recept som vystrihol z nejakého časopisu a uložil som si ho.Stála prispievateľka tejto stránky ma požiadala aby som ho uverjnil, takže milá Pusta Zobraziť celý popisTento recept som vystrihol z nejakého časopisu a uložil som si ho.Stála prispievateľka tejto stránky ma požiadala aby som ho uverjnil, takže milá Pusta teraz tak činím.

7
porcií

Suroviny

500 g alebo kuracia
1 ks
200 g
2 strúčiky
2 ks




Postup

  1. 1

    Pečienky umyjeme a osušíme.Cibuľu s cesnakom ošúpeme, nakrájame a v hlbšej panvici opečieme na rozpustenej masti. Pridáme pečienky, premiešame a dusíme do mäkka. Podľa chuti posolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Odstavíme a necháme vychladnúť. Potom masu spolu s 50 g masti a vychladnutými žĺtkami rozmixujeme. Masu dáme do misiek, zalejeme zvyšnou rozpustenou masťou a necháme odstáť na chladnom mieste 10-12 hodín. Podávame s chlebom.

Diskusia k receptu

tiginko
fakt úžasné uverejňovať niečo vystrihnuté z časopisu...keby sme tak robili všetci, tak to tu môžeme zabaliť. Hlavne @concord že ty sa tu vždy vyjadruješ pohŕdavo a urážlivo k ostatným, okrem svojej vyvolenej...
sovka62
Mne sa recept páči, nepoznám ho, len mi je ľúto, že som naň nenaďabila skôr. práve včera som robila niečo podobné, čo si dnes pri jarmočnej hostine budeme natierať na lokše. Robila som podobne, len bez cesnaku a bez žĺtkov. Nabudúce teda skúsim takto a môžem porovnávať.
pusta
milý@concord , tento recept poznám, je to vynikajúce jedlo, židia ho konzumujú hlavne na židovské sviatky, dostať ho však aj vo vychýrených a svetoznámych židovských reštauráciách, napr. v Budapešti u šéfkuchára Tibora Rosensteina. je to ich sviatočné predjedlo.
dakujem ti, že si pridal tento ich tradičný recept.
mám ho tu tiež,prosím pozri si ho:
 varecha.pravda.sk/recepty/ajer-lajber-cibeles-zidovske-va...
concord
Ľudí ktorí sa ešte aj dnes chvália tým, že sa držali za komunizmu hesla, kto nekradne okráda rodinu, budem vždy kritizovať a nimi pohŕdať. A čo sa týka toho receptu, je vždy čestnejšie sa prihlásiť k pôvodu ako sa tu tváriť ako autor.
1x safran
sisok
ja som mala s concordom potycku :), ale ked ma recept zaujme, aj ked nie z jeho tvorby, nemam preco ho nevyskusat...ved mi ho snad neotravi na dialku :)
concord
@sisok
Neboj sa neotrávim ti ho ani na diaľku ani z blízka.Tento recept som sem dal aby si ho mohol pripraviť každý, ktorému sa to bude pozdávať. A čo sa týka tej "potýčky". Je vidieť že si ešte mladá, ješitná baba, ktorá si myslí že vo Francúzsku nachytala všetku kuchársku múdrosť. V tvojej rodnej krajine na ktorú si asi už dávno zabudla, je jedno porekadlo:zabudol vôl že teľaťom bol.
concord
@sovka62
Ďakujem Ti za uznanie.Pamätaj si že cesnak patrí k základom židovskej kuchyne a toto je recept zo židovskej kuchyne.Budem veľmi rád ak si toto predjedlo alebo pomazánku pripravíš a dáš nám vedieť ako ti chutilo.
obor123
@zorro , neviem čo si písal @concordovi , ale zaslúžil si. Ak môže urážať on a ešte jedna osoba, tak môže to robiť aj druhý. Len to je zaujímavé, že keď títo dvaja urážajú, redakcia nezasiahne. Zaujímavé.
kakao
Recept je na úrovni receptu na prípravu gumovej plastelíny.
1x bubaya




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia