
Bábovka trocha inak
inšpiráciu na bábovku som našla na internete, ibaže tento recept som mierne pozmenila

Kapustové fašírky s ovsenými vločkami
V osolenej vode uvaríme ovsené vločky a necháme vychladnúť. Kapustu dôkladne vyžmýkame a zmiešame s ovsenými...

Biely koláč
Je to sviatočný biely zemiakový chlieb, ktorý sa u nás pečie už po generácie vždy na...

Opité dvojfarebné mäsko s cuketovou čiapočkou
Nevedela som čo mám narýchlo navariť, a tak mi pri listovaní mojich múdrych kníh padol do...

Browncheese s malinovým coulis
Koláč je veľmi jednoduchý na prípravu, ale zato chuťovo najlepšííííí... :) podľa receptu Adriany Polákovej...

Semiačkový chlieb
Chlebíky si pečiem sama. Mám rada vôňu chleba práve vytiahnutého z rúry. A tu je...

Vypražený karfiol
Toto bol dnešný obed a ešte nám vystala aj krémová karfiolová polievka... zasa sme si pochutili

Špagety s výbornou bielou omáčkou
Tento recept som dokopy dala sama. Je to podobne spagetam Carbonara, ale je este lepsie!...

Múčnik zo pšena alebo polenty s ovocím a posýpkou - bez lepku, vegan
Konzistenciou pripomína nákyp, ale to nič nemení na tom, že nám veľmi chutil a že...

Zemiakové vareniky s hubami a klobáskou
Je to tak chutné, ryché jedlo, že ako rýchlo sa uvarí, tak rýchlo sa...

Guláš na husto
Tento starý "rodinný" recept robievala ešte moja babička. Aj názov receptu som ponechala podľa nej. Uvádzam ho...

Fazuľový prívarok trochu inak
Inšpirovala som sa receptom, ktorý tu je uverejnený, ale urobila som to tak, aby to bolo trošku...

Fina kanelbullar (alebo po našom škoricové osie hniezda)
Už som nevedela, čo od dobroty vymyslieť, ale doma bohviečo nebolo. Tak vďaka inšpirácii...

Kváskové pšenično-ražné (vy)lievance
Nikdy som nerobila lievance. Ani mamina. Ani starká. Stále len palacinky. Lenže ja...

Snehová torta a la Mary
Tento recept mám od mojej mami, nepiekla síce casto ale bola sikovná, pred 3 rokmi zomrela a...

Zemiaková nátierka.
Zemiaky dobre umyjeme a varíme v šupke. Vajíčka uvárime na tvrdo. Zemiaky a vajíčka olúpeme. Cibuľu očistime....

Špenátové tagliatelle s kuracím a cuketou
tento recept mam vystrihnuty z dakych novin. je to skvele jedlo, tak sa s nim podelim. povodny...

Žobrácke rezne
Mäso pokrájame na 5-6 rezňov. Naklepeme ich, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozohrejeme olej,...

Ovocné knedličky
robím ich rada, lebo cesto je hotové za 10 min, a potom už len balíme...

Ľanové maslo
Toto sladké "maslo" sa dá použiť napr. do koláčov alebo aj len tak na chlieb...

Paradajková polievka trochu ináč
Veľmi obľúbená polievka u nás aj v zahraničí. Dlho som hľadala dokonalý recept na túto polievku,...

Šalát z listov kučeraveho kelu
Rýchly šalát vhodný k samotnej konzumácii, alebo ako príloha. Recept je od Angely Liddon z...

Hašé z hovädziny so syrom
Hašé som nejedla, ani nepamätám. Dnes som si ho pripomenula pri spotrebovaní vareného mäsa z...

Sladké a veselé: Lahodná vianočná torta
Misa voňavých zákuskov sa objavuje na väčšine sviatočných stolov. Tento rok by ste však mohli trošku...

Pečený bôčik na kyslej kapuste s vyprážanými bryndzovými pirohmi
Dnešnou špecialitou v slovenských dobrotách bude pečený bôčik, ktorý nám pripravil šéfkuchár Miroslav Snopko.

Zapečené rajčiny s mozzarellou
Rajčiny vložíme do vriacej vody, scedíme, olúpeme a nakrájame na plátky.