Foto: ancicka
Inšpiráciou na tieto koláčiky mi bola @jerica a jej pagáčiky.Robila som ich a napadla ma dnes taká myšlienka,ked som našla v mrazáku bryndzu,že urobím Zobraziť celý popisInšpiráciou na tieto koláčiky mi bola @jerica a jej pagáčiky.Robila som ich a napadla ma dnes taká myšlienka,ked som našla v mrazáku bryndzu,že urobím podobné jej receptu.Sú vyborné tak isto ako jej. @jerica dakujem .
porcií
príprava
na 180-200 °C
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 čl |
|
250 g /hera rozpustené |
|
1/2 kocky |
|
250 g |
|
2 dl -kyslé mlieko |
|
1 ks |
|
2 čl |
|
2 čl |
|
podľa potreby na potretie cesta |
|
1 ks na potieranie |
|
200 g na postruhanie |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
V pekárničke som si nechala vymiesiť cesto.
-
2
Po vymiesení ,cesto som vybrala a vložila do misky a odložila asi na6 hodin do chladu. Cesto je tuhšie.
-
3
Po šiestich hodinách cesto podkyslo.
-
4
Na doske som ho rozvaľkala asi na 1 cm a polovicu cesta som potrela šmaľcom-masťou. Na to som potom postrúhala hrubšie syr.Cesto som preložila na poly atroška som ho rozvaľkala.
-
5
Potom som ho preložila ako lestkové cesto.
-
6
Poskladané cesto potom rozvaľkam asi na 2 cm a potriem rozšľahaným vajíčkom.Stačí menšie.Na to som postrúhala hrubšie syr a posypala som aj ľanovými semienkami.
-
7
Formičkou som povykrajala.Okraje,ktoré mi ostalo som iba pospájala a uložila na pomastený plech.Medzi tým som si vyhriala rúru.
-
8
uprčené do ružova.
Diskusia k receptu