Perník s krémom z mascarpone a maku
cukrárka Business hotela Astrum Laus**** v Leviciach, 18. decembra 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Pečenie je hra, a o vianočnom to platí zvlášť. Jej základné pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy, a to ostatné... Nuž zapojme skúsenosť, Zobraziť celý popisPečenie je hra, a o vianočnom to platí zvlášť. Jej základné pravidlá nám zanechali naše šikovné staré mamy, a to ostatné... Nuž zapojme skúsenosť, fantáziu, nadšenie. Nech je pre vás vianočné zákuskovanie – tak ako pre mňa – potešením a zábavou!
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 500 ml |
|
| 350 g |
|
| 3 ks |
|
| 200 ml |
|
| 2 PL |
|
| 2 PL |
|
| 1 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1 bal |
|
| na potretie perníka |
|
| Krém: | |
| 250 ml |
|
| 70 g |
|
| 30 g |
|
| 250 g |
|
| 3 PL mletý |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame spolu mlieko, hladkú múku, práškový cukor, vajcia, olej, lekvár, kakao, škoricu, sódu a kypriaci prášok do perníka. Vymiešanú zmes vylejeme na vopred vymastený a papierom vystlaný plech a pečieme 30 minút v teplovzdušnej rúre pri teplote 170 °C.
- 2
Hotový upečený perník ešte teplý vyklopíme na dosku, stiahneme papier a potrieme slivkovým lekvárom. Necháme vychladnúť.
- 3
Medzitým vyšľaháme hmotu z rastlinnej smotany (31%), práškového a vanilkového cukru. Do vyšľahanej masy vmiešame mascarpone a pridáme mletý mak. Pripravený krém natrieme na vychladnutý perník a necháme trochu stuhnúť. Krájame teplým mokrým nožom najprv na štvorce, potom na trojuholníky
Tiež perníkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








V kréme bola použitá 31% smotana rastlinná na šľahanie značky Rama, doplnili sme to aj do textu receptu.