Hrad s princeznou

5kaneugebauer - fotka5kaneugebauer, 2. apríla 2012
Hrad s princeznou
Foto: 5kaneugebauer

Tak táto tortička vznikla na základe nerozhodnosti kamarátky haha...nevedeli si vybrať tortičku, tak som ich nahovorila nech sa nechajú prekvapiť a vzniklo toto... :) Ospravedlňujem sa za kvalitu fotiek, fotila som mobilom :D

Suroviny

12 ks
12 PL
1/2 ks
12 PL vlažná
12 PL
PLNKA:
2 ks
2 ks Dr.Oetker Creme Olé
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Upečieme si 3 korpusy ... vyšľaháme 4 žĺtka so 4PL práš.cukru, 4PL pol.múky zmiešame s polkou balíčka kypriaceho prášku ... zmiešanú múku primiešavame do vyšľahaných žĺtkov, pridáme 4PL vody a premiešame ... vyšlahame bielka a jemne vmiešame do zmesi. Takto si upečieme 3 korpusy, možme do cesta pridať potravin.farbivo.

    Hrad s princeznou  - obrázok 1
  2. 2

    Plnka: vylejeme smotanu na šlahanie do uzatvárateľnej misky, pridáme olé puding (prášok) a mandarínkový kompót. Zavrieme misku a trasieme cca 1-2 min.

  3. 3

    Korpusy si potrieme džemom, naplníme mandar.plnkou a vrch torty potrieme maslovou plnkou alebo vyšľahaným maslom s cukrom.

    Hrad s princeznou  - obrázok 3
  4. 4

    Roličku toal.papiera a roličku od alobalu si obalíme do potravinárskej fólie a potiahneme hmotou, zdobíme podľa fantázie.

    Hrad s princeznou  - obrázok 4
  5. 5

    Strechy vežičiek si spravíme so zmrzlinových kornútkov, ktoré obalíme v hmote.

    Hrad s princeznou  - obrázok 5

Diskusia k receptu

23 komentárov k receptu
Krásna, ale aby bola celá jedlá, odporúčam aj ruličky urobiť z podlhovastých oblátok, ktoré použivame na griláž. Stačí si narezať rozmer, napariť a vytvarovať do valčekov. Chvíľku počkať kým znovu stvrdnú a potom obaliť hmotou.

Pridaj komentár k receptu: