Linecká čokoládová torta

Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. februára 2015
Linecká čokoládová torta
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Náplň:
4 ks
50 g
250 g
70 g
50 g
100 g
Linecké cesto:
300 g
200 g
100 g




Postup

  1. 1

    Najprv zamiesime linecké cesto, vyvaľkáme ho do tortovej formy tak, aby bolo cesto aj na stenách formy a pretŕčalo cez okraje.

  2. 2

    Cesto vo forme zaťažíme, napríklad fazuľou na papieri na pečenie a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po upečení odstránime fazuľu a korpus dáme ešte mierne zapiecť.

  3. 3

    Náplň: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme, ale nie celkom dotuha. Medzitým zmiešame obe čokolády a rozpustíme ich nad parou.

  4. 4

    Do čokolády pridáme roztopené maslo s mliekom a dobre premiešame. Toto všetko pridáme do polovyšľahanej hmoty a opatrne zamiešame.

  5. 5

    Pripravenú náplň vylejeme do ešte teplého korpusu a znova dáme piecť na 30 minút pri teplote 160 °C.

Diskusia k receptu

marienka44
Torta na obrázku má aj vrchný diel z cesta, ale o tom sa nepíše v postupe. Som v rozpakoch, ale ja to vidám tak.
evanaaa
Nezdá sa mi, že by tam bolo cesto, to len tá upečená čokoplnka má na vrchu akoby kôrku a mne pripomína lávový koláč.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia