Linecká čokoládová torta
Michaela Záňová
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. februára 2015
šéfcukrárka hotela Villa Nečas v Žiline, 15. februára 2015
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
40 minút
príprava
príprava
50 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Najprv zamiesime linecké cesto, vyvaľkáme ho do tortovej formy tak, aby bolo cesto aj na stenách formy a pretŕčalo cez okraje.
- 2
Cesto vo forme zaťažíme, napríklad fazuľou na papieri na pečenie a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi 20 minút. Po upečení odstránime fazuľu a korpus dáme ešte mierne zapiecť.
- 3
Náplň: Celé vajcia s cukrom vyšľaháme, ale nie celkom dotuha. Medzitým zmiešame obe čokolády a rozpustíme ich nad parou.
- 4
Do čokolády pridáme roztopené maslo s mliekom a dobre premiešame. Toto všetko pridáme do polovyšľahanej hmoty a opatrne zamiešame.
- 5
Pripravenú náplň vylejeme do ešte teplého korpusu a znova dáme piecť na 30 minút pri teplote 160 °C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu