Bzenický frgál fotorecept

danculka - fotkadanculka, 23. januára 2012
Bzenický frgál (fotorecept)
Foto: danculka

Dva kúsky z tohoto koláča si môžeš dať pri 90-dňovej diete ,keď papáš uhlohydráty,tak na večeru máš povinne 2 kúsky torty,alebo koláča,alebo 3 kopčeky zmrzliny,alebo čokoládu...

70 minút
príprava

Suroviny

250 g
250 g
50 g
1/2 čl
1 čl
250 ml
2 ks
1+1  na potretie
1/2 kocky
700 g
1 ks
2 ks
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z droždia mlieka a cukru urobíme kvások potom,keď droždie vystúpi tak zamiesime polomäkke cesto a necháme podkysnúť30 minút v teple...potom porozdeľujeme na rovnaké časti a na vystrihnutý kruh z papiera rozvaľkáme do kruhu koláč..

    Bzenický frgál (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    domáci tvaroh som nastrúhala najemno a zmiešala s cukom a vajíčkom na hustú plhku,mastný bol dosť, tak som nepoutila do neho nič iné...

    Bzenický frgál (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    lekvár som si rozriedila kvapkou vody,aby sa dalo s ním kresliť z cukrárenského vrecka..

    Bzenický frgál (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rozvaľkaný koláč potrieme kraj vajíčkom a potom dáme lyžicou tvaroh nahrubo...

    Bzenický frgál (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a lekvárom si naň dáme nejaký vzor...a dáme piecť..

    Bzenický frgál (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pri peplote 200 st., do ružova...

    Bzenický frgál (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    môžeme podávať,dobrú chuť!

    Bzenický frgál (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

45 komentárov k receptu
to je vynikajúce , ty si ale šikovná u teba je to všetko raz-dva .... nechcela by som pri tebe bývať, lebo asi by som neodola tie vône od teba a potom by váha rapídne išla nahor... len tak ráz do roka sa zastviť na ochutnávku....
@bejgi ,piekli a ku tomu radostíky a mrváne,ale hľadám recepty , viem,ako to vyzeralo,ale recept si budem musieť vymyslieť,keď budem mať čas,,,dakujem za komentáre..všetkým....
šikulka sa v tebe nezaprie , Tvoje recepty nemajú chybu,len tak ďalej:-)
už sa nezmestím ani len do širšej blúzky,dieta ma neminie a cvičenie budem musieť dáko vyriešiť:-(
Aj keď to slovo frgál je pre mňa úplne neznáme, chuť tohto koláča si viem veľmi dobre predstaviť, krásne si ho upiekla, určite chutí vynikajúco! V sobotu budem mať domáci tvaroh, tak ho upečiem:-)))
Z Moravy si vždy donesiem celý frgál a nie iba jeden. Nikdy som ho však neskúšala robiť doma, pretože nemám guľatý plech :-)) Našej šikovnej @danculke stačí iba vystrihnúť kruh z papiera. Ďakujem za ďalšiu výbornú radu z Tvojho repertoára.
Jasné dá sa použiť hocičo,ale,je to koláč,cez celú šírku plechu,možno máš takú veľkú formu na tortu,ale toto je najjednoduhšie,díky za komentár aj do Stupavy...
Vy ste tento koláč prehliadli v apríli, ja som ho tu našla až v máji: krásny, čipkovaný, tvarohovo-lekvárový, s krásnym moravským názvom: frgál! No môže byť niečo lepšie ako takáto diéta a vyzerať ako Twiggy?

Pridaj komentár k receptu: