Foto: myshull
Výborný koláč, pre deti aj dospelých. Na stole nevydrží veľmi dlho, teda aspoň u nás nie :)
príprava
na 200 °C
Suroviny
5 ks |
|
1,3 dl |
|
4 PL |
|
250 g |
|
1 kelímok |
|
8 ks |
|
200 g |
|
1,25 dl vlažná |
|
1 balíček |
|
250 g |
|
1 ks |
|
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme cesto: dopenista vymiešame žltka s kryšťáľovým cukrom, pomaly pridáme vodu, olej, múku, kakao a prášok do pečiva. Na jemno vyšľaháme z bielkov sneh a vmiešame ho do zmesy (primiešavame ho veľmi jemne a opatrne, po lyžičkách, aby nám cesto zostalo nadýchané). Plech si buď vymastíme, alebo použijeme papier na pečenie (je to jednoduchšie), vylejeme naň cesto a v predhriatej trúbe na 200 stupňov pečieme tak 20-25 minút.
- 2
Teraz prejdeme na plnku: Podľa návodu uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. maslo vymiešame s cukrom na jemnú hmotu a pridáme do nej tvaroh. postupne po lyžičkách pridávame vychladnutý puding. vyšľaháme šľahačkovú smotanu a vmiešame do pripravenej zmesy.
- 3
Keď máme cesto dopečené a vychladnuté, nakrájame banány na hrubšie kolieska (kludne aj 1-1,5cm) a poukladáme ich na hotové cesto. pripravený pudingovo-tvarohovo-šľahačkový krém natrieme na banány. nakoniec môžme ozdobiť buď strúhanou čokoládou, čokoládovými alebo farebnými "paličkami", taktiež strúhanými orechmi, fantázii sa medze nekladú :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
germa-vari.blogspot.sk/2008/05/bannov-kol.html...