Perník fotorecept

liviar - bez fotkyliviar, 13. novembra 2011
Perník (fotorecept)
Foto: liviar

Je výborný a krásne nadýchaný.

Suroviny

2 hrnčeky
1 hrnček
1 a 1/2 hrnčeka
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3 PL
1 čl
2 hrnčeky
1 hrnček
2 ks
3 PL




Postup

  1. 1

    Najskôr si pripravíme suroviny. Hrnček som mala 250 ml.

    Perník (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misky si dáme najprv sypké suroviny a postupne k nim prišľaháme tekuté suroviny. Dobre premiešame, a toto som zabudla odfotiť. Vylejeme na plech vystlaný fóliou na pečenie alebo papierom na pečenie. Pečieme asi tak 30-40 min na 180°C

    Perník (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu. Rozpustila som čokoládu so smotanou na šľahanie a trochou oleja. Necháme mierne vychladnúť.

    Perník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte teplý upečený perník potrieme marmeládou a polejeme čokoládou. A toto som zase zabudla odfotiť. No čo už so mnou. Ale aspoň, že chutí. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

ancicka
Tento perník je ozaj výborný,môžem len odporučať.
marianne69
jeden z najoblubenejsich kolacov mojho muza,spolu s tvarohovymi samozrejme,ale ja ho moc nemusim,mas ho krasny
remcula
Mńam!! zrovna nedávno jsem něco hodně podobného dělala.
bibia1
toto je najobľúbenejší koláč našich detí
sneica
uslo mi to tak este...vyzera velmy chutne pernik...kk
tinca
a aký ho máš nádherne vysoký, také to koláčiky mám v obľube :)
liviar
dievčatá, ďakujem za komentáre.
bejulienka tú polevu robím len tak od oka, a teraz pozerám, že si z Kosíh a že Beatrix, no párkrát som tam bola.
valeri
Vďačný koláč, zajtra mam návštevu, idem ho upiecť. Recept si beriem.
olusa
Veľmi chutný perník! Chválim :))
lucylee
Robila som nedavno. Chutovo je fajn a ta vona, co som mala v kuchyni bola uzasna, ale je dost suchy, vobec nie stavnaty a strasne sa drobi. Dodrzala som presne mnozstvo surovin aj postup. Takze pocity su zmiesane.
gargamelka
výborný recept - vôňa aj chuť :)
suchý nebol vôbec - zaraďujem do obľúbených




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia