Malinový cheesecake
Malinový cheesecake

Nepečený malinový cheesecake v pohári

Jana Štrbková
mesačník Varecha, 15. júla 2024
Nepečený malinový cheesecake v pohári
Foto: Shutterstock

Chladivá tvarohová desiata plná ovocia je pre deti počas prázdnin ako stvorená.

4
porcie
20 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Na sušienkovú vrstvu:
180 g
3 PL rozpustené
Na tvarohový krém:
250 g
120 g
1 ČL
250 g (33 %)
Na malinovú vrstvu:
340 g
2 PL
100 g
Na ozdobu:
200 g




Postup

  1. 1

    Na sušienkovú vrstvu najprv sušienky rozmixujeme alebo najemno rozdrvíme. V miske zmiešame sušienkovú strúhanku s rozpusteným maslom.

  2. 2

    Na krém vymiešame tvaroh s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom na hladkú hmotu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a jemne primiešame k tvarohu.

  3. 3

    Na malinovú vrstvu do hrnca nasypeme 340 g malín, pridáme cukor, ktorý sme vopred zmiešali so škrobom. Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme asi 4 minúty. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť.

  4. 4

    Do pohárov dáme tenkú vrstvu sušienok, na ňu nanesieme tvarohový krém, potom dáme malinovú vrstvu a na ňu opäť tvarohový krém. Dezert ozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým cukrom.

  5. 5

    Cheesecake môžeme vrstviť deň vopred aj do uzatvárateľného pohára, odložiť do chladničky a ráno zabaliť na desiatu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia