Nepečený malinový cheesecake v pohári
mesačník Varecha, 15. júla 2024
Foto: Shutterstock
Chladivá tvarohová desiata plná ovocia je pre deti počas prázdnin ako stvorená.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Na sušienkovú vrstvu: | |
180 g |
|
3 PL rozpustené |
|
Na tvarohový krém: | |
250 g |
|
120 g |
|
1 ČL |
|
250 g (33 %) |
|
Na malinovú vrstvu: | |
340 g |
|
2 PL |
|
100 g |
|
Na ozdobu: | |
|
|
200 g |
|
Postup
-
1
Na sušienkovú vrstvu najprv sušienky rozmixujeme alebo najemno rozdrvíme. V miske zmiešame sušienkovú strúhanku s rozpusteným maslom.
- 2
Na krém vymiešame tvaroh s práškovým cukrom a vanilkovým extraktom na hladkú hmotu. Smotanu na šľahanie vyšľaháme dotuha a jemne primiešame k tvarohu.
- 3
Na malinovú vrstvu do hrnca nasypeme 340 g malín, pridáme cukor, ktorý sme vopred zmiešali so škrobom. Zmes privedieme do varu a za stáleho miešania povaríme asi 4 minúty. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť.
- 4
Do pohárov dáme tenkú vrstvu sušienok, na ňu nanesieme tvarohový krém, potom dáme malinovú vrstvu a na ňu opäť tvarohový krém. Dezert ozdobíme čerstvými malinami a posypeme práškovým cukrom.
- 5
Cheesecake môžeme vrstviť deň vopred aj do uzatvárateľného pohára, odložiť do chladničky a ráno zabaliť na desiatu.
Tiež malinový cheesecake:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu