Kıymalı Bazlama fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 24. augusta 2015
Kıymalı Bazlama (fotorecept)
Foto: cesminaz

Bazlama s mletym mäsom.Bazlama je plnene kysnute cesto,ktore sa velmi podoba na Gözleme :-) len s tym rozdielom,ze Gözleme ma tenucke cesto,kym Bazlama ma Zobraziť celý popisBazlama s mletym mäsom.Bazlama je plnene kysnute cesto,ktore sa velmi podoba na Gözleme :-) len s tym rozdielom,ze Gözleme ma tenucke cesto,kym Bazlama ma hrubsie kysnute cesto :-)

8ks
porcií
15-16 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
300 g
1 dl
1 PL
5,5 - 6 dl
50 g
Plnka:
300 g
1 ks
2 - 3 ks
1 ks
1 hrsť
1 PL (salca)
1 PL (pyré)
Na potieranie:




Postup

  1. 1

    Do misky dame obe muky a sol a premiesame lyzicou.Potom pridame 1dl jogurtu a vlaznu vodu (5,5dl) v ktorej sme rozmiesali kvasnice+1kl cukru. Cele dobre premackame,premiesime a ak treba,tak este pridame trosku vody..Ja som dokopy dala 5,75dl vody.

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..miesime dovtedy,kym muka nepopije celkom vsetku vodu a bude hladke cesto bez hrciek.Dostaneme lepkavejsie polomakke cesto..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..cesto uz nemiesime,len pomocou muky napravime do bochnika.Pomucime ho a prikryte utierkou dame na teplejsie miesto na 1h vykysnut..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zatial si pripravime plnku.Tato mäsova plnka je vyborna a u nas velmi oblubena :-) Takze.. Cibulu si pokrajame na malicke kocky.Papriku mozme pouzit aku mame doma,ale tu je najlepsia obycajna zelena paprika..aj tu si nakrajame na male tenucke kusky-kocky. Dalej 2-3 vacsie paradajky si nakrajame na mensie kocky a napokon aj petrzlenovu vnat.Tu dame za mensi zvazok,cize asi za hrst.Toto vsetko zmiesame s mletym mäsom,pridame sol podla chuti,1pl salce(paradajkove pyre) ale mozte dat aj husty paradajkovy pretlak.Potom paprikovu pastu za 1pl,ak nemate tak dajte za 1kl mletu cervenu papriku.Napokon este mletu rascu cca. 0,5kl a podla chuti chilli ak chcete :-) Celu masu dobre premackame niekolkokrat pomedzi prsty a odlozime zatial bokom.

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ..za 1 hodinu cesto pekne nakyslo..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto vyklopime na pomucenu dosku,sformujeme valec a pokrajame ho na 8 rovnakych casti..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    S cestom hned pracujeme dalej.Ako sme ho odkrojili,tak ho najprv roztapkame rukami..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    potom ho rozvalkame na hrubku 6-7mm...

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ..do jednej polovice dame cca.2Pl plnky..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    a prikryjeme druhou stranou..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    a boky dobre prstami popritlacame,aby nam plnka nahodou nevytiekla :-) Bazlama sa zvykne robit väcsinou tak,ze sa bochnicek naplni ako buchta a potom rozvalka na kruh a pecie sa.No ale to by som pri mäsovej plnke neodporucala :-/ takto je to jednoduchsie,tak naco si to komplikovat ;-)

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    dame piect na suchu(teflonovu) panvicu.Ja som piekla v pizzamatiku na c. 2/3 cize na mensom ohni.

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    zakryjeme pokrievkou,aby mohlo cesto pocas pecenia pekne nakysnut :-) Takto pecieme cca. 7-8 minut

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    otocime a znova zakryte pecieme 7-8 minut.. Za ten cas,cize celkovo cca.14-16 minut sa nam cesto krasne upecie a aj mäsova plnka v ceste udusi :-)

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    este horuce rovno z panvice,natrieme trochou masla..

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Z tejto davky vyjdu 8 ks bazlamy,cize sa da povedat ze 8 porcii,kedze cesto je naozaj dost hrube 2-2,5cm. Pre jednu osobu s 1 tanierom polievky by mala stacit 1 Bazlama,ale pravdaze zalezi aj od toho,ze kto je aky "hlados" :-))

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    Bazlama sa podava presne tak isto,ako gözleme :-) Cize je vyborna k polievke, so salatom,alebo s poharom vychladeneho ayranu.Hodi sa do prace na obed,detom na desiatu,alebo na vylet len tak pod zub. Dobru chut ;-P

    Kıymalı Bazlama (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

katka78
Milá kráľovná kysnutého cesta, tieto taštičky vyzerajú veľmi chutne, už len keby mi ich mal kto spraviť a pod nos strčiť :-)
methi
Wau!! Krasa. U nas je to Keema naan :)
zdenka1009
Toto mi určite bude chutiť, cítim tú skvelú chuť mäsovej plnky ...ja to určite vyskúšam. :-)
aroooo
vyzerá to parádne, veľmi by zmenilo chuť bravčové mäso alebo hydina? kk 5*
frezia68
Mám veľkú chuť to vyskúšať,ale ako bezlepkové....no,neviem,ale pečieš výborné veci :-)
cesminaz
@terinka55 @finczi @marianne @afataga @evusik @zuzanka @methi @zdenka1009 @frezia68 dakujem vam za mile komentare a som velmi rada,ze vas recept zaujal :-) je to naozaj vynikajuce,len smelo vyskusajte! @aroooo bravcovym masom to este mozes nahradit,to chut tak velmi nezmeni,ale s kuracim to bude totalne inak chutit. @yorkshir ano pripomina gozleme :-) @smejkad :-) @katka78 :-)) si mila vdaka..A ako ta poznam,ty si velmi sikovna kucharka a urcite si ich aj bez cudzej pomoci velmi lahko pripravis ;-P @milina ja taketo veci v rure nepeciem,bud v pizzamatiku alebo rovno vo velkej panvici.Ale urobila by som tak,ze dam na plech vedla seba (trocha dalej od seba) a zakrila druhym plechom.Niekolko minut tak piekla a potom odkrila,otocila a zasa par minut piekla.To zakrytie druhym pekacom je ako ochrana,aby rura nevysusila to cesto velmi. A potom natriet trocha maslom.Ale neviem,treba vyskusat,ze ako sa to v rure pecie najvhodnejsie..ci bez alebo so zakrytim :-)
havino
no čo ti poviem, nádherné, chutné, z tej fotky sa núkajú rovno do ruky, ukladám si
babkamt
hneď by som jeden kúsok ochutnala:-) Pridávaš dobré recepty.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia